top of page
4.png
  • Instagram

10 VECKOR VEGAN: 2022 (VEGANSKA VECKOMATSEDLAR)

För att slippa tänka på vad det blir för mat nästa vecka så kör jag på rullande veckomatsedlar hemma med mina utvalda gamla och nya favoriträtter från bloggen! Vissa rätter går snabbare att göra än andra, men jag lagar inte mat varje dag så det gör mig inget att nån rätt tar lite längre tid. Jag brukar ha 3 vardagsrätter per vecka som jag lagar i lite större mängd och så klämmer jag inte nån ny maträtt jag vill prova. Varje vecka försöker jag få in en riktigt god sallad eller pastarätt, någon soppa eller gryta, och något extra gott/matigt.


Utöver det tipsar jag nedan också om extra festliga rätter för speciella tillfällen och rätter jag lagar som back-up på sånt jag har i frysen och skafferiet.FESTLIGA RÄTTER

Fantastiskt smakrika rätter för helgen och speciella tillfällenBACK-UP-MAT

Tips på snabba, spontana rätter på skafferi- och frysvaror

Balila- libanesisk, varm kikärtsröra

Ejjeh- libanesisk, örtiga zucchiniomelett

Pyttipanna med sås, grönkål, kikärtsplättar (kan använda färdig pyttipanna och göra tillbehören till)

Wraps med typ kikärtor, grönsaker och massa tahinisås

Wok på allt möjligt från frysen10 VECKOR VEGAN
Paprikás krumpli: rökig, ungersk soppa


Adas bil Hamod: syrlig libanesisk linssoppa


Stroganoff med soltorkad tomat
Sancocho: colombiansk soppa


Quesadilla med krämig spenatfyllning
Bouillabaisse med blomkål och vitlöksfräst ostronskivlingArroz sin pollo: colombianskt kycklingris

Shorbet Adas: libanesisk linssoppa med hummusmackor

Het potatis med harissa serverat med zaatarmackor och krämig kikärtsröra med timjan

Grek-ish sallad: grekisk sallad med pinjenötsdressing

2 507 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page