CEVICHE MED RÖKIG OSTRONSKIVLING (VEGANSK)

Ceviche är en fräsch och syrlig rätt med sting där traditionellt fisk marineras i den fantastiska citrusbaserade marinaden leche de tigre (tigermjölk). Istället för fisken använder jag sotad ostronskivling och små, söta tomater som suger åt sig marinaden perfekt och blir saftiga. Själv tycker jag cevichen är godast att servera på nyfriterade små tortillabröd.


På bilden toppar jag också cevichen med canchita; friterade och saltade majskorn. De kan vara lite krångliga att hitta och kan uteslutas men ger ett gott crunch. Nästa gång ska jag prova att toppa med vanliga majssnacks som man kan hitta butik.



CEVICHE MED OSTRONSKIVLING

Portioner: 6 små fyllda tortillabröd


CEVICHE

Lime, saften från 6 st

Apelsin, 1/2 dl färskpressad saft (alternativt grapefrukt)

Rödlök, 1/2 stor, skivad

Vitlök, 2 klyftor, pressade