CHILI SIN CARNE

En av mina barndomsfavoriter är chili con carne. Här kör vi självklart utan kött, så det blir en mustig chili sin carne med en syrlig sallad och nachochips till. Grytan blir godare ju längre tid den får puttra.


CHILI SIN CARNE

Portioner: 6

Salta allt efter smak


Gullök, 2 st hackad

Vitlök, 5 st, hackad

Majs på burk, 300 g

Grön paprika, 1 st, hackad

Paprika, 2 msk

Spiskummin, 2 msk

Rökt paprika, 1 msk

Svartpeppar, 1 msk

Timjan, 1 msk

Oregano, 1 tsk

Kryddpeppar, 1/2 tsk

1 hel anchochili eller 2 tsk anchochilipulver

Lagerblad, 3 st

Krossade tomater, 2 pkt

Rödvinsvinäger, 2 msk

Anamma färs, 450 g

Kidneybönor, 2 pkt

Vita bönor, 1 pkt

Vatten, 8 dl

Fryst koriander, 1/2 dl 


SALLAD

Gurka, 1 st, finhackad

Selleri, 2 stjälkar

Fryst koriander, 1 dl

Lime, 1 st, saften


SERVERING

Långkornigt ris, 6 portioner

Nachos

Oatly ifriache (eller annan valfri gräddfil)

Lime


GÖR SÅ HÄR

Fräs lök i rikligt med olja. Tillsätt vitlök, majs och paprika och stek tills majsen fått färg. Vänd ner kryddorna, rör om och häll på krossade tomater och rödvinsvinäger. Puttra på medelvärme tills grytan koncentrerats och såsen blivit mörk och mustig, ca 40 min.


Under tiden, bryn färsen i en stekpanna. När såsen puttrat klart, vänd ner färs, bönor och vatten och puttra på låg värme i 30 min till. Vänd ner koriandern mot slutet.


Koka 6 portioner ris enligt förpackningsanvisningen. Servera chiligrytan med ris, nachos, sallad, gräddfil och lime.


#texmex #chiliconcarne #vegansk

238 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png