top of page
4.png
  • Instagram

MATIG GRÖNKÅLSSALLAD MED TAHINISÅS

En av våra favoritsallader här hemma! Jag älskar den perfekta mixen av sött, salt och syrligt från tahinisås, russin, oliver och soltorkad tomat. Salladen blir matig och ljummen av ugnsrostad potatis och kikärtor. Apropå matiga och smakrika sallader så måste du prova min version av Grekisk sallad med pinjenötsdressing!


Okej, så på bilden har jag ringlat på tahinisåsen fint. Men när det är dags att äta, blanda ner rikligt med tahinisås i salladen så den blir riktigt krämig och god!

MATIG GRÖNKÅLSSALLAD MED TAHINISÅS

Portioner: 6

Salta allt efter smak


SALLAD

Kikärtor, 3 burkar, sköljda och silade

Potatis, 6-8 medelstora, tärnade smått (1 cm)

Paprikapulver

Spiskummin

Olivolja

Grönkål, 200 g, finstrimlad

Kärnfria kalamataoliver, 350 g, skivade

Soltorkade tomater, 200 g, strimlade

Russin, 1 handfull

Nötter (rostade pinjenötter, pistage eller rostade, salta mandlar passar bra), 100 g


TAHINISÅS

Tahini, 1 1/2 dl

Olivolja, 1 msk

Citron, 1 st, saften

Vitlök, 1-2 st, pressad

Spiskummin, 2 tsk


GÖR SÅ HÄR

Potatis och kikärtor. Blanda potatis, olivolja, paprikapulver och spiskummin i en skål så alla bitar täckts jämnt. Sprid ut på en bakplåt med bakplåtspapper. Gör sedan samma sak med kikärtorna. Använd två plåtar om det blir för fullt på bara en. Tillaga potatisen och kikärtorna i ugnen på 200 C i 30-40 min.


Tahinisås. Blanda alla ingredienser till tahinisåsen. Tillsätt sedan kallt vatten lite i taget till du får önskad konsistens på såsen. Den kommer att få en tjockare konsistens när den fått stå en stund i kylen.


Sallad. Preppa resten av grönsakerna. När potatis och kikärtor tillagats, blanda dem med resten av ingredienserna till salladen i en stor skål. Servera med mycket tahinisås.

1 381 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page