MATIG GRÖNKÅLSSALLAD MED TAHINISÅS

En av våra favoritsallader här hemma! Jag älskar den perfekta mixen av sött, salt och syrligt från tahinisås, russin, oliver och soltorkad tomat. Salladen blir matig och ljummen av ugnsrostad potatis och kikärtor. Apropå matiga och smakrika sallader så måste du prova min version av Grekisk sallad med pinjenötsdressing!


Okej, så på bilden har jag ringlat på tahinisåsen fint. Men när det är dags att äta, blanda ner rikligt med tahinisås i salladen så den blir riktigt krämig och god!

MATIG GRÖNKÅLSSALLAD MED TAHINISÅS

Portioner: 6

Salta allt efter smak


SALLAD

Kikärtor, 3 burkar, sköljda och silade

Potatis, 6-8 medelstora, tärnade smått (1 cm)

Paprikapulver

Spiskummin

Olivolja

Grönkål, 200 g, finstrimlad

Kärnfria kalamataoliver, 350 g, skivade

Soltorkade tomater, 200 g, strimlade

Russin, 1 handfull

Nötter (rostade pinjenötter, pistage eller rostade, salta mandlar passar bra), 100 g