FUSKFALAFELRULLE

Kikärtsrulle med massa tahinisås, örter och grönsaker är min räddning i vardagen när jag bara vill slänga in något i ugnen och hafsa i mig en god lunch. Det går att variera så mycket beroende på hur jag kryddar kikärtorna och smaksättning på tahinisåsen (neutral eller så mixar jag i örter, chilisås, soltorkad tomat mm). Så jag har alltid kikärtor, tahini och libabröd i skafferiet som kan komma till min undsättning.


Jag brukar ugnsrosta kikärtorna och tycker de får en matigare konsistens. De blir lite krispiga utanpå och matiga och mjuka inuti, lite som minifalafels! Så jag tänkte, kryddar jag kikärtorna med falafel-kryddor så har vi en enkel fuskfalafelrulle till vardags när vi inte orkar göra äkta falafel. Falafel görs på torkade kikärtor som blötläggs, mixas med kryddorna och friteras till gyllene. Det är verkligen värt att göra egen falafel hemma och jag kanske lägger upp ett recept på det framöver. Men för nu så lämnar jag över micken till vår räddare i nöden, fuskfalafelrullen.

FUSKFALAFELRULLE

Portioner: 4 maffiga rullar

Salta allt efter smak


Obs! Uppdaterat recept 26 nov 2020. Jag har tillsatt kikärtsmjöl som gör att kryddorna fastnar på kikärtorna mycket bättre.


FUSKFALAFEL

Kikärtor, 3 pkt, sköljda

Olivolja, 2/3 dl

Kikärtsmjöl, 1 2/3 dl

Rostade sesamfrön, 1 dl