top of page
4.png
  • Instagram

TACOS MED BERBEREKRYDDADE KIKÄRTOR & MANGOSALSA

Sjukt goda och snabba tacos fyllda med en fantastiskt smakrik röra på kikärtor som doftar berbere och kardemumma. Till det serverar jag en fräsch mangosalsa. Jag har tidigare gjort en annan variant på rätten fast med smak av chipotle istället för berbere som är minst lika god, kikärtstacos i krämig chipotlesås.


Den här rätten kan också serveras med ris istället för i tacos! En perfekt festlig vardagsrätt.


BERBEREKRYDDADE KIKÄRTSTACOS & MANGOSALSA

Portioner: 10 små tacos (3-4 portioner)

Salta efter smak


BERBEREKRYDDADE KIKÄRTOR

Olivolja, 3/4 dl

Vitlök, 8 klyftor, finhackade

Tomatpuré, 1 dl

Berbere, 2 msk (Jag använder Santa Marias. Alla berberekryddor smakar lite olika beroende på hur dem blandar den. Santa Marias är ganska mild i smaken så tillsätt även chilipulver efter smak om du vill ha mer hetta)

Rökt paprika, 2 tsk

Svartpeppar, 1 tsk

Kardemumma, 1/2 tsk

Kanel, en nypa

Ljust muscovadosocker, 1 1/2 msk (eller annan valfri sötningen, men jag använder muscovadosocker i en del av mina recept så det är bra att ha i skafferiet :D)

Kikärtor, 3 pkt

Vatten, 4 dl

Färsk spenat, ca 200 g


MANGOSALSA


SERVERING

10 små tortillabröd

Lime


GÖR SÅ HÄR

Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs vitlök och tomatpuré i oljan i ca 5 min under omrörning tills tomatpurén blivit mörkare. Vänd ner kryddorna och sockret och rör runt i några sekunder. Tillsätt sedan kikärtorna och vatten. Koka upp och puttra på medelhög värme i ca 20 min eller tills såsen blivit lagom tjock. Rör ner spenaten på slutet och låt den vissna.


Servera i tacobröd med mangosalsa. Tips! Jag brukar steka tortillabröden i en torr stekpanna på hög värme. Några sekunder på varje sida räcker, då puffar de upp och får en godare smak!


1 442 visningar
bottom of page