top of page
4.png
  • Instagram

VEGANSK TEPSI KEBAB

  • Skribentens bild: Selina Hami
    Selina Hami
  • 27 jan. 2021
  • 2 min läsning

Uppdaterat: för 8 minuter sedan

En saftig och smakrik kebab som trycks ut i en stor ugnsform och tillagas med en rökig tomatsås. Supergott att äta bara med libabröd men servera gärna potatis och någon sallad till.



TEPSI KEBAB

Portioner: 6-8

Salta allt efter smak


KEBAB

Formbar färs, 850 g, tinad

Gullök, 1 stor, finhackad

Vitlök, 8 klyftor, pressade

Persilja, 3 dl, finhackad

Tomatpuré, 2/3 dl

Paprikapulver, 1 1/2 msk

Rökt paprika, 1 1/2msk

Korianderpulver, 1 msk

Svartpeppar, 2 tsk

Spiskummin, 2 tsk

Kanel, 2/3 tsk

Olivolja


GARNERING

Grön (gärna turkisk) paprika, 1 st, skivad ( eller om du vill ha lite starkt: 4 gröna chili delade i två på längden

Röd spetspaprika, 1 st, skivad

Tomater, 2 st, skuren i tjocka klyftor

Gullök, 1-2 st, skuren i tjocka klyftor


TOMATSÅS

Tomatpuré, 1 dl

Rökt paprika, 1 1/2 tsk

Vitlök, 5 klyftor, pressade

Vatten, 5 dl


SERVERING

Libabröd, vermicelliris (traditionellt Libanesiskt ris) eller ugnsbakad potatis

Lite citron att pressa på vid servering

Persilja

Grönsaksfat (typ turkisk paprika och vårlök)


GÖR SÅ HÄR

Kebab. Blanda alla ingredienserna till kebaben i en skål. Knåda ordentligt så att allt blandas väl. Täck en plåt eller två stora ugnsformar (á ca 30 cm) med olivolja i botten. Tryck sedan ut kebaben på plåtsen så den blir ca 1 cm tjock. Ringla massor med olivolja på kebaben så att hela ytan täcks ordentligt. Vi vill inte ha en torr tepsi kebab.

Skjutsa in i ugnen och tillaga i 30 min på 225 C.


Tomatsås. Preppa under tiden grönsakerna till garneringen och blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen i en skål. När kebaben är klar, lägg på grönsakerna, häll på tomatsåsen och ringla på mer olivolja. Tillaga i 30-40 min till tills grönsakerna mjuknat.


Toppa tepsi kebaben med persilja och lite citronsaft. Servera med libabröd, potatis och grönsaker.


ความคิดเห็น


bottom of page