VEGANSK TEPSI KEBAB

En saftig och smakrik kebab som trycks ut i en stor ugnsform och tillagas med en rökig tomatsås. Supergott att äta bara med libabröd men servera gärna potatis och någon sallad till.

TEPSI KEBAB

Portioner: 6-8

Salta allt efter smak


KEBAB

Formbar färs, 850 g, tinad

Gullök, 1 stor, finhackad

Vitlök, 8 klyftor, pressade

Persilja, 3 dl, finhackad

Tomatpuré, 2/3 dl

Paprikapulver, 1 1/2 msk

Rökt paprika, 1 1/2msk

Korianderpulver, 1 msk

Svartpeppar, 2 tsk

Spiskummin, 2 tsk

Kanel, 2/3 tsk

Olivolja


GARNERING

Grön paprika, 1 st, skivad i tjocka skivor ( eller om du vill ha lite starkt: 4 gröna chili delade i två på längden

Tomater, 2 st, skuren i tjocka klyftor

Gullök, 1-2 st, skuren i tjocka klyftor


TOMATSÅS

Tomatpuré, 1 dl

Rökt paprika, 1 1/2 tsk

Vitlök, 5 klyftor, pressade

Vatten, 5 dl


SERVERING

Libabröd

Lite citron att pressa på vid servering

Persilja

Eventuellt klyftpotatis och någon enklare sallad (typ tomat, paprika och lök)


GÖR SÅ HÄR

Kebab. Blanda alla ingredienserna till kebaben i en skål. Knåda ordentligt så att allt blandas väl. Täck en plåt eller två stora ugnsformar (á ca 30 cm) med olivolja i botten. Tryck sedan ut kebaben på plåtsen så den blir ca 1 cm tjock. Ringla massor med olivolja på kebaben så att hela ytan täcks ordentligt. Vi vill inte ha en torr tepsi kebab.

Skjutsa in i ugnen och tillaga i 30 min på 225 C.


Tomatsås. Preppa under tiden grönsakerna till garneringen och blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen i en skål. När kebaben är klar, lägg på grönsakerna, häll på tomatsåsen och ringla på mer olivolja. Tillaga i 30-40 min till tills grönsakerna mjuknat.


Toppa tepsi kebaben med persilja och lite citronsaft. Servera med libabröd, potatis och grönsaker.


825 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png