EJJEH (LIBANESISK ZUCCHINIOMELETT)

Ejjeh är libanesiska, örtiga zucchiniomeletter med mynta och persilja som friteras i olivolja. De görs ofta efter att man lagat en stor gryta med kousa mehshi där minizucchinis fyllts med färs, ris och kokats i tomatsås (min barndomsfavorit bland min farmors rätter som jag också behöver återskapa). Den urgröpta fyllningen från zucchinin används då till att göra de här goda omeletterna. Vi tar däremot inte omvägen med att laga kousa mehshi utan kör direkt på att riva ner zucchinisarna hela.


Jag byter ut äggen i omeletten till kikärtsmjöl så de blir riktigt matiga och mättande. Ejjeh passar perfekt med den uppfriskande libanesiska tzatzikin khyar bil laban som görs med mynta.

EJJEH (ÖRTIG LIBANESISK ZUCCHINIOMELETT)

Portioner: 2 (4 små omeletter)


EJJEH

Zucchini, 5 dl, riven (1-2 st)

Kikärtsmjöl, 2 dl

Bakpulver, 1 tsk

Vårlök, 1 st, finhackad

Färsk persilja, 2 dl, hackad

Torkad mynta, 2 msk (färsk är också gott men brukar ju vara så få blad på krukmynta)

Cayennepeppar, 1/2 tsk

Svartpeppar, 1/2 tsk

Spiskummin, 1 tsk

Salt, 1 1/2 tsk

Vatten, 2 dl