LIBANESISK OMELETT MED KRYDDIG FÄRS & PINJENÖTTER (VEGANSK KIKÄRTSOMELETT)

Libanesiska frukost hörni. Så matigt, gott och riktigt, riktigt mättande. Kolla t ex in foul medammes, ostiga zaatarmackor och ejjeh- en libanesisk, örtig omelett som jag gör på kikärtsmjöl.


En annan typisk frukost är omelett stekt med färs som kryddas med sju kryddor. Sju kryddor är en aromatisk kryddblandning i Mellanöstern med bland annat kanel, kryddpeppar och svartpeppar. Den används till många rätter, jag har exempelvis lagat farmors syriska spaghetti med färssås och pinjenötter på den.


Den här omeletten gör jag, liksom omeletten ejjeh, på kikärtsmjöl. Däremot lägger jag här till silkestofu också. Bara kikärtsmjöl kan göra omeletten ganska brödig, med silkestofu blir den mer äggig och saftig i konsistensen. Serveras med de typiska libanesiska tillbehören och äts med pitabröd. Jalla fall, låt oss äta.

LIBANESISK OMELETT MED KRYDDIG FÄRS OCH PINJENÖTTER (VEGANSK KIKÄRTSOMELETT)

Portioner: 2 omeletter

Sa