VEGANSK PYTTIPANNA I UGN MED KIKÄRTSPLÄTTAR

En enkel pyttipanna som smidigt görs i ugn. För att underlätta ännu mer kan du köpa tärnad potatis och hackad lök i frysdisken!


Istället för ett stekt ägg gör jag frasiga och matiga kikärtsplättar på samma smet som jag brukar göra saftiga omeletter på. Plättarna får frasiga kanter och är saftiga i mitten, så de ersätter ett stekt ägg perfekt. I den här varianten används kikärtssmeten till att göra tunna och frasiga plättar, men vill du testa att göra matiga, saftiga omeletter så kan du prova spanska omeletten tortilla eller libanesisk omelett med kryddfärs.


I skolan fick vi alltid en god sås serverad till omeletten. Jag vet inte vad det var i riktigt, men här gör jag min variant med grillkrydda som smakar riktigt gott till pytten.


Ibland drygar jag också ut pytten med lite grönkål eller svartkål bara för att lura i mig lite grönt så det är valfritt att tillsätta när man har lust.

VEGANSK PYTTIPANNA I UGN MED KIKÄRTSPLÄTTAR

Portioner: 6


PYTTIPANNA

Potatis, 1 kg, skalad och tärnad 1 cm

Rökt tofu, ca 450 g, tärnad

Korv, ca 450 g, tärnad

Gullök, 4-5 st, tärnad