GREK-ISH SALLAD (VEGANSK GREKISK SALLAD)

Ärligt. Vi får sluta underskatta sallader. Den här är helt fantastiskt smakrik! Örtig, fräsch, syrlig och mättande med tillägg av stekta, kryddade kikärtor. Och helt ärligt, jag saknar inte fetaosten. Huuur?? Jo, jag gör en krämig, fet och örtig pinjenötsdressing som ger rätten den där perfekta sältan och syran. Till salladen serveras grekisk citronpotatis, bara för att. Yalla, vi börjar!

GREK-ISH SALLAD

Portioner: 4

Salta allt efter smak


Gurka, 1 st, skalad och tärnad Turkisk röd paprika, 2 st, skivad Grön paprika, 1 st, skivad Babyplommontomat, 400 g, delad Rödlök, 1 liten, skivad Kalamataoliver, urkärnade, ca 250 g avrunnen vikt (1 stor burk)


KRISPIGA KIKÄRTOR

Kikärtor, 2 pkt Olivolja Paprikapulver Timjan Oregano Chili


CITRONROSTAD POTATIS

Potatis, 8 medelstora, delade i klyftor

Vitlök, 6 st, hela och skalade

Olivolja, 1/2 dl