VEGANSK CHIMICHANGA / QUESATACO MED RÖKIG FAJITASFYLLNING

Den här krämiga fajitasfyllningen är min absoluta favoritmat i streetfood-stil. Den är rökig, het, aromatisk och perfekt som fyllning i tacos! Men här visar jag två riktigt maffiga exempel på hur du kan servera fajitasen: som chimichanga eller quesataco.


Chimichanga är en riktig Tex-Mex-klassiker där burritos friteras tills gyllene och krispiga. Kan ju bara bli gott! Traditionellt fylls burriton med ost och kött eller kyckling, friteras och toppas sedan med salsa, guacamole eller gräddfil. Här fyller jag den med fajitas och toppar med en fräsch salsa på koriander och jalapeño. Och förresten, de blir sjukt goda friterade men till vardags så penslar jag chimichangan med olja och gratinerar dem i ugnen istället.


Quesataco är en quesadilla-taco. Små tortillas fylls med massor av ost och fajitas och steks sedan i olja i en panna. Toppa med samma dressing och tillbehör som chimichangan.


KRÄMIG FAJITASFYLLNING

Portioner: 6 st chimichangas eller 8 quesatacos