VEGANSKA STUVADE MAKARONER

Jisses vad enkel, snabbmats-husman är gott. Tänk att jag själv aldrig gjort stuvade makaroner innan? Tills idag. Och jag åt tills jag nästan sprack.


Så, stuvade makaroner finns det ju tusen recept på redan och den här är inget unikt. Men min hemsida är ju som mitt egna lilla recepthäfte där jag lägger upp maträtter som jag kan skrolla bland när fantasin sviker mig. Så här är mitt recept på stuvade makaroner till framtida Selina som är sugen på snabb husman.

VEGANSKA STUVADE MAKARONER

Portioner: 4 portioner

Makaroner, 5 dl

Matgrädde, 5 dl (t ex Oatly iMat)

Fet mjölk med minst 2,5 % fett, 4 1/2 dl (t ex Oatly Deluxe)

Salt, 1 tsk

Smör, en stor klick (t ex Floras mjölkfria)

Nymalen svartpeppar

Riven muskot


SERVERING

Vegobullar, 500 g (t ex Anammas Vegobullar)

Smör till stekning (t ex Floras mjölkfria)

Svartpeppar

Ketchup


GÖR SÅ HÄR