top of page
4.png
  • Instagram

VEGANSKA STUVADE MAKARONER

Jisses vad enkel, snabbmats-husman är gott. Tänk att jag själv aldrig gjort stuvade makaroner innan? Tills idag. Och jag åt tills jag nästan sprack.


Så, stuvade makaroner finns det ju tusen recept på redan och den här är inget unikt. Men min hemsida är ju som mitt egna lilla recepthäfte där jag lägger upp maträtter som jag kan skrolla bland när fantasin sviker mig. Så här är mitt recept på stuvade makaroner till framtida Selina som är sugen på snabb husman.

VEGANSKA STUVADE MAKARONER

Portioner: 4 portioner

Makaroner, 5 dl

Matgrädde, 5 dl (t ex Oatly iMat)

Fet mjölk med minst 2,5 % fett, 4 1/2 dl (t ex Oatly Deluxe)

Salt, 1 tsk

Smör, en stor klick (t ex Floras mjölkfria)

Nymalen svartpeppar

Riven muskot


SERVERING

Vegobullar, 500 g (t ex Anammas Vegobullar)

Smör till stekning (t ex Floras mjölkfria)

Svartpeppar

Ketchup


GÖR SÅ HÄR

Häll upp matgrädde, mjölk och salt i en kastrull och låt sjuda. Vänd ner makaronerna och sjud tills makaronerna mjuknat efter smak. Jag gillar dem lite al dente. De ska bara få sjuda och inte koka, annars bränns de lätt fast så håll värmen på medel. Håll koll på makaronerna och rör om ofta, men försiktigt så de inte mosas. Hur lång tid det tar beror helt på vilka makaroner du köper, men det tar ungefär dubbelt till tre gånger så lång tid som att koka i vatten. Det kan alltså ta upp till 15-25 min.


Under tiden kan du steka vegobullarna tills de får en krispig och fin yta och tillsätta svartpeppar och extra smör på slutet.


När makaronerna är klara, blanda ner en rejäl klick smör och massor av svartpeppar och riven muskot. Tillsätt eventuellt 1/2 dl mjölk till vid behov för att göra den mer krämig (och för att kyla ner dem lite så du kan äta direkt för vid det här laget är du hungrig).


Servera de stuvade makaronerna med vegobullar och ketchup.


8 400 visningar

Comments


bottom of page