HET POTATIS MED HARISSA

Den här potatisen är god både nystekt och kall som pastasallad! Perfekt tillbehör till grillar eller någon röra som hummus eller min krämiga kikärtsröra med timjan. Servera något bröd eller zaatarmackor till det och du är hemma.


Förresten, har inga mått till det här "receptet". Ta så mycket potatis du behöver. så mycket harissa du gillar. Smaka av. Jalla.



POTATIS MED HARISSA

Potatis

Röd paprika

Spenat

Eventuellt aubergine eller zucchini


Dressing

Harissa (en pasta som finns att köpa på tub i orientaliska hyllan)

Olivolja

Citronsaft

Massa timjan

Eventuellt lite korianderpulver

Extra: känner du för det kan du också ha i lite vitlök och färska örter


GÖR SÅ HÄR

Koka potatisen hel med skal på (så gör jag i alla fall). Skär sedan upp potatis, aubergine och paprika i munsbitar.


Hetta upp en stekpanna med olja och woka aubergine och paprika på hög värme tills de är sotade. Vänd ner potatisen och stek lite till. Vänd till sist ner spenaten och låt den steka tills den vissnat.


Blanda ihop marinaden i en stor skål. Vänd ner de stekta grönsakerna och smaka av. Jag gillar när det är ganska starkt, syrligt och smakar mycket timjan.


Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png