Den här potatisen är god både nystekt och kall som pastasallad! Perfekt tillbehör till grillar eller någon röra som hummus eller min krämiga kikärtsröra med timjan. Servera något bröd eller zaatarmackor till det och du är hemma.
Förresten, har inga mått till det här "receptet". Ta så mycket potatis du behöver. så mycket harissa du gillar. Smaka av. Jalla.
POTATIS MED HARISSA
Potatis
Röd paprika
Spenat
Eventuellt aubergine eller zucchini
Dressing
Harissa (en pasta som finns att köpa på tub i orientaliska hyllan)
Olivolja
Citronsaft
Massa timjan
Eventuellt lite korianderpulver
Extra: känner du för det kan du också ha i lite vitlök och färska örter
GÖR SÅ HÄR
Koka potatisen hel med skal på (så gör jag i alla fall). Skär sedan upp potatis, aubergine och paprika i munsbitar.
Hetta upp en stekpanna med olja och woka aubergine och paprika på hög värme tills de är sotade. Vänd ner potatisen och stek lite till. Vänd till sist ner spenaten och låt den steka tills den vissnat.
Blanda ihop marinaden i en stor skål. Vänd ner de stekta grönsakerna och smaka av. Jag gillar när det är ganska starkt, syrligt och smakar mycket timjan.
Comments