En enkel och snabb stroganoff som lyxas till med soltorkad tomat! Krämig och god med ris, potatismos eller pasta till!
STROGANOFF MED SOLTORKAD TOMAT & RÖKT TOFU
Portioner: 4-6
STROGANOFF
Rökt tofu, 3 pkt á 230 g (t ex Yipins), tärnad
Gul lök, 2 st, skivad
Vitlök, 5 klyftor, tunt skivad
Tomatpuré, 2 msk
Soltorkade tomat, ca 250 g, strimlad
Matgrädde, 7 1/2 dl
Paprikapulver, 1 1/2 msk (stark om du vill ha lite sting)
Basilika, 1 1/2 msk
Timjan, 1 msk
Svartpeppar
Rödvinsvinäger, 2 tsk
Persilja, en liten knippe, hackad
SERVERING
Ris, potatismos eller pasta
En enklare sallad
GÖR SÅ HÄR
Stek tofun i olja tills den får en fin yta. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknat. Klicka i tomatpurén och låt den få steka i oljan i någon min. Vänd sedan ner kryddorna, soltorkad tomat och matgrädde. Låt puttra i ca 5-10 min tills grädden tjocknat lite. Häll i rödvinsvinägern och puttra i någon min. Avsluta med att blanda ner persiljan.
Servera med mos, ris eller pasta och en god sallad till.
Comments