VEGANSK STROGANOFF MED SOLTORKAD TOMAT & RÖKT TOFU

En enkel och snabb stroganoff som lyxas till med soltorkad tomat! Krämig och god med ris, potatismos eller pasta till!

STROGANOFF MED SOLTORKAD TOMAT & RÖKT TOFU

Portioner: 4-6


STROGANOFF

Rökt tofu, 3 pkt á 230 g (t ex Yipins), tärnad

Gul lök, 2 st, skivad

Vitlök, 5 klyftor, tunt skivad

Tomatpuré, 2 msk

Soltorkade tomat, ca 250 g, strimlad

Matgrädde, 7 1/2 dl

Paprikapulver, 1 1/2 msk (stark om du vill ha lite sting)

Basilika, 1 1/2 msk

Timjan, 1 msk

Svartpeppar

Rödvinsvinäger, 2 tsk

Persilja, en liten knippe, hackad


SERVERING

Ris, potatismos eller pasta

En enklare sallad


GÖR SÅ HÄR

Stek tofun i olja tills den får en fin yta. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknat. Klicka i tomatpurén och låt den få steka i oljan i någon min. Vänd sedan ner kryddorna, soltorkad tomat och matgrädde. Låt puttra i ca 5-10 min tills grädden tjocknat lite. Häll i rödvinsvinägern och puttra i någon min. Avsluta med att blanda ner persiljan.


Servera med mos, ris eller pasta och en god sallad till.


789 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png