MEDELHAVSSALLAD MED SMAKRIK KIKÄRTSRÖRA (VEGANSK TONFISK)

Blev så sugen på en fräsch och matig sallad á la medelhavssallad med tonfisk typ. Men eftersom jag inte äter tonfiskar så brukar jag göra en smakrik kikärtsröra istället. Här är mitt standardrecept på så kallad tonfusk när jag ska göra olika rätter där jag tidigare använt tonfisk på burk. Smakar det tonfisk? Absoluuuuut inte, det är helt enkelt bara en riktigt god kikärtsröra som ändå behåller konceptet av att äta åt krämigt och smakrikt som passar i de klassiska tonfiskrätterna.


Men det här gången höftade jag med nåt nytt! Jag har därför inget exakt recept men skriver ner ingredienserna jag använde så är det bara att röra ihop och smaka av!

MEDELHAVSSALLAD MED EN SMAKRIK KIKÄRTSRÖRA


KIKÄRTSRÖRA

Kikärtor, grovt mosad till chunky

Tahini

Citron

Timjan

Paprikapulver