SPAGHETTI MED BERBEREKRYDDAD FÄRSSÅS

Spaghetti med färssås toppar ju varje år listan som svenskarna favoriträtt- och jag håller med till hundra procent. Kan äta hela dagen varje dag. Men jag gör inte alltid en klassisk bolognese utan älskar också farmors syriska spaghetti, den här spaghettin med champinjon och örtig färssås.


Idag tänkte jag visa er en annan favoritpastasås, nämligen färssås kryddad med berbere! Berbere måste vara min favoritkrydda. Den är så mustig och aromatisk men behöver få puttra länge för att få fram sin runda smak. Jag har bland annat gjort de här tacosen med berberelinser, mangosalsa och friterad matbanan.


Men tillbaks till den här berberepastan. Den är lite het och aromatiskt med en hint av kanel, muskot och bockhornsklöver och passar perfekt att servera med några citronklyftor för att bryta av den mustiga smaken.

SPAGHETTI MED BERBEREKRYDDAD FÄRSSÅS

Portioner: 8

Salta allt efter smak


BERBEREKRYDDAD FÄRSSÅS

Färs, 850 g (t ex Anammas formbara färs)

Gullök, 2 st, hackade

Grön paprika, 2 st, hackade

Morot, 2 st, hackade

Vitlök, 8 klyftor, hac