SPAGHETTI & ÖRTIG FÄRSSÅS

Spaghetti med köttfärssås måste ju vara allas mest nostalgiska favoriträtt. Jag gör en riktigt stor portion vegansk färssås eftersom att jag aldrig tröttnar på den och helst skulle vilja äta den till frukost, lunch och middag.


ÖRTIG FÄRSSÅS

Portioner: 10

Salta allt efter smak

Smör (t ex Floras mjölkfria) Rapsolja

Gullök, 4 st, hackade (jag brukar köra i matberedare för orkar inte hacka..) Vitlöksklyftor, 8 st, hackade Champinjoner, 250 g, skivade Färs, 600 g (jag använder Anammas formbara färs) Morot, 5 st, riven Paprikapulver, 2 msk Timjan, 2 msk Oregano, 1 1/2 msk Basilika, 1 1/2 msk Salvia, 1 msk Svartpeppar, 1 msk Vitpeppar, 1 tsk Tomatpuré, 1 dl Rödvinsvinäger, 1/2 dl Matgrädde, 1 L (t ex Oatly iMat))


SERVERING

Spaghetti

Ketchup (ehh..ja)


GÖR SÅ HÄR

Bryn färsen i rikligt med olja tills den fått fin stekyta. Lägg över på en tallrik. Stek sedan svampen, först utan olja. När de vattnats ut ordentligt och minskat i storlek, tillsätt då olja och stek tills de fått färg. Lägg undan på tallriken med färsen. Fräs gullök i rikligt med smör och rapsolja tills mjuk. Tillsätt vitlök och fräs i någon minut till. Vänd sedan ner den stekta färsen och champinjonerna.


Tillsätt moroten och kryddorna och fräs någon minut. Blanda sedan ner tomatpuré, rödvinsvinäger och matlagningsgrädde. Koka upp och puttra tills krämig och god, ca 10 min. Rör om då och då så det inte bränns vid. I slutet rör jag ner en stor klick smör men det är en smaksak.

Servera färsen med spaghetti och ketchup, mumsss!


#spaghettimedköttfärssås #köttfärssås #vegansk

867 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png