SPAGHETTI & ÖRTIG FÄRSSÅS

Spaghetti med köttfärssås måste ju vara allas mest nostalgiska favoriträtt. Jag gör en riktigt stor portion vegansk färssås eftersom att jag aldrig tröttnar på den och helst skulle vilja äta den till frukost, lunch och middag.


ÖRTIG FÄRSSÅS

Portioner: 10

Salta allt efter smak


Gullök, 4 st, hackade Smör Rapsolja Vitlöksklyftor, 6 st, hackade Champinjoner, 250 g, skivade Färs, 600 g (jag använder Anammas formbara färs) Morot, 6 st, riven Paprikapulver, 4 tsk Timjan, 4 tsk Oregano, 1 msk Basilika, 1 msk Salvia, 1 msk Svartpeppar, 2 tsk Vitpeppar, 1 tsk Tomatpuré, 1 dl Rödvinsvinäger, 2 msk Oatly imat, 1 l (eller annan valfri matgrädde)


SERVERING

Spaghetti

Ketchup (ehh..ja)


GÖR SÅ HÄR

Bryn färsen i rikligt med olja tills den fått fin stekyta. Lägg över på en tallrik. Fräs gullök i rikligt med smör och rapsolja. Tillsätt vitlök, champinjoner och bryn tills svampen fått fin färg och vänd sedan ner färsen.


Tillsätt moroten och kryddorna och fräs någon minut. Blanda sedan ner tomatpuré, rödvinsvinäger och matlagningsgrädde. Puttra tills krämig och god, ca 10 min.

Servera färsen med spaghetti och ketchup, mumsss!


#spaghettimedköttfärssås #köttfärssås #vegansk

171 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png