ÖRTIG, KRÄMIG FÄRSSÅS (ELLER LINSSÅS)

Spaghetti med köttfärssås måste ju vara allas mest nostalgiska favoriträtt. Jag gör en riktigt stor portion vegansk färssås eftersom att jag aldrig tröttnar på den och helst skulle vilja äta den till frukost, lunch och middag.


Istället för färs så är den också lika god med gröna linser! Nedan beskriver jag hur du kan göra båda varianterna.

ÖRTIG, KRÄMIG FÄRSSÅS (ELELR LINSSÅS)

Portioner: 8-10

Salta efter smak

Smör (t ex Floras mjölkfria) Rapsolja

Gullök, 3-4 st, hackade (jag brukar köra i matberedare för orkar inte hacka..) Vitlöksklyftor, 8 st, hackade Champinjoner, 250 g, skivade Färs, 600 g (jag använder Anammas formbara färs) Morot, 5 st, riven Paprikapulver, 2 msk Timjan, 2 msk Oregano, 1 1/2 msk Basilika, 1 1/2 msk Salvia, 1 msk Svartpeppar, 1 msk Vitpeppar, 1 tsk Tomatpuré, 1 dl Rödvinsvinäger, 1/2 dl Matgrädde, 1 L (t ex Oatly iMat)


SERVERING

Spaghetti

Ketchup / sallad


ALTERNAT