KIKÄRTSTACOS I KRÄMIG CHIPOTLESÅS MED MANGOSALSA & MAJSKOLVAR MED KORIANDERSMÖR

När jag fixar tacos så brukar jag oftast bara köra med de färdiga tacokryddorna, färs och de klassiska grönsakerna till. Det är ju nostalgi till alla barndomskalas! Men vi kan ju också göra en lite mer vuxen variant ibland. Så här är en het, superenkel och snabb tacovariant med kikärtor som kokas i en krämig chipotlesås. Eftersom kikärtorna redan ligger i en krämig sås så behövs det inge mer sås till. Istället toppar vi med en fräsch och syrlig mangosalsa som passar perfekt för att bryta av hettan.


Sedan är ju marinerade majskolvar aldrig fel som tillbehör liksom. Majskolvarna passar också grymt vid sidan av choripán (recept här).

KIKÄRTSTACOS I KRÄMIG CHIPOTLESÅS MED MANGOSALSA & MARINERADE MAJSKOLVAR

Portioner: 6 stora burritos

Salta allt efter smak


KIKÄRTOR I CHIPOTLESÅS