top of page
4.png
  • Instagram

ÄNGAMAT

  • Skribentens bild: Selina Hami
    Selina Hami
  • 25 juli
  • 1 min läsning

En krämig grönsakssoppa med våriga smaker som jag gärna serverar med knäckebröd och våfflor till efterrätt, perfekt middag!

ree
ree

ÄNGAMAT

Portioner: 4


Smör/rapsolja

Purjolök, 1 st, skivad

Morötter, 2-3 st, skalade och skurna i munsbitar

Potatis, 2 st, skalade och skurna i munsbitar

Palsternacka, 1 st, skalad och skuren

Fryst blomkål, ca 400 g

Frysta ärter, ca 300 g

Buljong, ca 8 dl

Matgrädde, 5 dl

Vetemjöl, 3 msk

Salt, peppar

Persilja eller dill

En skvätt citron



GÖR SÅ HÄR


Stek purjolöken i fett i en kastrull. Vänd ner morot, potatis och palsternacka och täck med buljong. Salta och peppra. Koka tills de nästan mjuknat helt.


I en kopp, blanda vetemjöl med lite grädde. Vänd ner det med resten av grädden och blomkålen och ärtorna. Koka upp och puttra tills blomkålen mjuknat.


Avsluta med lite färska örter och en skvätt citron.

ree

Comments


bottom of page