ÄNGAMAT
- Selina Hami
- 25 juli
- 1 min läsning
En krämig grönsakssoppa med våriga smaker som jag gärna serverar med knäckebröd och våfflor till efterrätt, perfekt middag!


ÄNGAMAT
Portioner: 4
Smör/rapsolja
Purjolök, 1 st, skivad
Morötter, 2-3 st, skalade och skurna i munsbitar
Potatis, 2 st, skalade och skurna i munsbitar
Palsternacka, 1 st, skalad och skuren
Fryst blomkål, ca 400 g
Frysta ärter, ca 300 g
Buljong, ca 8 dl
Matgrädde, 5 dl
Vetemjöl, 3 msk
Salt, peppar
Persilja eller dill
En skvätt citron
GÖR SÅ HÄR
Stek purjolöken i fett i en kastrull. Vänd ner morot, potatis och palsternacka och täck med buljong. Salta och peppra. Koka tills de nästan mjuknat helt.
I en kopp, blanda vetemjöl med lite grädde. Vänd ner det med resten av grädden och blomkålen och ärtorna. Koka upp och puttra tills blomkålen mjuknat.
Avsluta med lite färska örter och en skvätt citron.

Comments