top of page
4.png
  • Instagram

VEGANSK ÄGGRÖRA (GJORT PÅ KIKÄRTSOMELETT)

Ägg är så gott och smidigt till frukost så jag lagar ofta veganska versioner till frukost med samma koncept. Här nere länkar jag till de olika omeletter och 'äggröror' jag brukar göra till brunch på helgerna, supergott! Men idag gör jag en annan version av konceptet äggröra, nämligen av kikärtsomeletter som jag steker med paprika, tomat och annat gott.VEGANSK ÄGGRÖRA (FRUKOST RÖRA PÅ KIKÄRTSOMELETT)

Portioner: 1-2


KIKÄRTSOMELETT

Kikärtsmjöl, 1 dl

Bakpulver, 1/2 tsk

Paprikapulver, 1 tsk

Rökt paprika, 1/2 tsk

Svartpeppar, 1/2 tsk

Salt, 1/2 tsk

Vatten, 1 1/4 dl

Olivolja


FRUKOSTRÖRA

Röd paprika, 1/2 st, tärnad

Vitlök, 1 klyfta, tunt skivad

Grön chili, 1 st, runt skivad (eller efter smak)

Tomat, 1 liten, tärnad

Spiskummin, 2 tsk

Paprikapulver, 1 tsk

Svartpeppar

Persilja eller koriander, 1 handfull, hackad


GÖR SÅ HÄR

Kikärtsomelett. Mixa ihop smeten till omeletten i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna. Snåla inte med oljan, kikärtsmjöl gillar olja. De är buddies. Med för lite olja så kommer inte omeletten inte tillagas ordentligt och kikärtsmjöl är INTE god rå. Häll ner smeten och stek tills frasig och gyllene på undersidan. Vänd på omeletten, men häll på mer olivolja så det inte är torrt i pannan för andra sidan. Lägg omeletten åt sidan på en tallrik när den är klar.


Frukoströra. Hetta upp olivolja i stekpannan. Vänd ner paprika och stek den på medelhög värme tills mjuk. Tillsätt chili och vitlök och stek tills de också mjuknat. Vänd ner tomat och kryddor och rör om. Riv omeletten i små bitar och blanda ner det också. Rör om och stek tills tomaten mjuknat. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om det blir för torrt.


Mot slutet, rör ner hackad persilja eller koriander. Klart! Servera med det du brukar äta äggröra med. På mackan, med libabröd, med arepas etc.


668 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page