SAFTIG, VEGANSK TORTILLA (SPANSK OMELETT PÅ KIKÄRTSMJÖL)

Jag ville få till en saftig och matig spansk tortilla utan ägg och har nog testat alla varianter som finns. Den matigaste varianten tycker jag är med kikärtsmjöl, men jag tycker det ofta blir lite för brödigt för min smak i just den spanska tortillan som jag vill ha extra saftig. Jag har använt kikärtsmjöl i andra recept för omelett, som den libanesiska, örtiga zucchiniomeletten ejjeh. Men liksom i den här omeletten med kryddig färs och pinjenötter så blandar här i silkestofu i kikärtssmeten som gör omeletten mer saftig.


Fyllningen på potatis och lök får karamelliseras i olivolja och blandas sedan med spansk rökt paprika för en riktigt god smak. Gott att servera omeletten med varmt bröd, grönsaker och te.

VEGANSK, SAFTIG TORTILLA (SPANSK OMELETT PÅ KIKÄRTSMJÖL)

Portioner: 1 medelstor omelett (1-2 pers)


KIKÄRTSOMELETT

(samma recept som libanesiska omeletten med kryddig färs)

Silkestofu, 1 1/2 dl