TONFUSKSALLAD (ISTÄLLET FÖR TONFISK)
- Selina Hami
- 27 maj 2020
- 1 min läsning
Uppdaterat: 9 maj 2021
Då kör vi på det sista receptet i den här (vad det verkar ha blivit) tonfusk-serien. Jag hade cravings för gamla tonfiskgodings-recept så har gjort ett gäng med samma bas på kikärtor, mayo och grönsaker som ger en krämig och matig röra. Länkar till de andra recepten här:
Så en annan klassiker jag blev sugen på är en enkel och fräsch tonfusksallad. Inget komplicerat och perfekt en varm sommardag, som ju börjar smyga sig på nu.

TONFUSKSALLAD (ISTÄLLET FÖR TONFISK)
Portioner: 4-6
Salta allt efter smak
TONFUSK
Gör hälften av receptet på tonfusk
SALLAD
Körsbärstomat, 400 g, delade
Rödlök, 1 st, skivad
Gurka, 1 st, skivad
Majs, 1 stor burk
Romansallad, 1 huvud, strimlad
Grönkål, 1 huvud, strimlad
Gröna oliver, 1 burk på ca 350 g, skivad
SERVERING
Olivolja
Citron
Svartpeppar
Hot sauce
Eventuellt pasta! Why not
GÖR SÅ HÄR
Blanda ihop alla ingredienser till tonfusken och ställ i kylen. Blanda alla ingredienser till salladen i en skål. Servera den med tonfusk och toppa med citron, olivolja, svartpeppar och eventuellt hot sauce.
Comments