TONFUSKSALLAD (ISTÄLLET FÖR TONFISK)

Då kör vi på det sista receptet i den här (vad det verkar ha blivit) tonfusk-serien. Jag hade cravings för gamla tonfiskgodings-recept så har gjort ett gäng med samma bas på kikärtor, mayo och grönsaker som ger en krämig och matig röra. Länkar till de andra recepten här:


Tuna Sub

Tuna Melt

Tonfusk Pastasallad


Så en annan klassiker jag blev sugen på är en enkel och fräsch tonfusksallad. Inget komplicerat och perfekt en varm sommardag, som ju börjar smyga sig på nu.

TONFUSKSALLAD (ISTÄLLET FÖR TONFISK)

Portioner: 4-6

Salta allt efter smak


TONFUSK

Gör hälften av receptet på tonfusk för Tuna Sub.


SALLAD

Körsbärstomat, 400 g, delade

Rödlök, 1 st, skivad

Gurka, 1 st, skivad

Majs, 1 stor burk

Romansallad, 1 huvud, strimlad

Grönkål, 1 huvud, strimlad

Gröna oliver, 1 burk på ca 350 g, skivad


SERVERING

Olivolja

Citron

Svartpeppar

Hot sauce


GÖR SÅ HÄR

Blanda ihop alla ingredienser till tonfusken och ställ i kylen. Blanda alla ingredienser till salladen i en skål. Servera den med tonfusk och toppa med citron, olivolja, svartpeppar och eventuellt hot sauce.


0 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png