TONFUSK (VEGANSK TONFISK)

Fast vänta lite, tonfusk? Japp. Ännu ett töntigt, alternativt namn på en veganiserad produkt. På engelska kallas den chuna (chickpea-tuna, fiffigt). Smakar det tonfisk? Eh, nej. Inte i närheten av tonfisk egentligen utan snarare en riktigt god kikärtsröra.


Men blir man nostalgiskt sugen på en rätt där vanligtvis tonfisk på burk används så passar den här kikärtsröran till det mesta! Exempel på recept med tonfusk:


Tuna Melt

Tuna Sub

Pastasallad med tonfusk och hotsauce

TONFUSK

Kikärtor, 2 pkt, sköljda Rödlök, 1 st, finhackad Selleri, 2 stjälk, finhackad Cornichon, 1 dl, finhackad Gröna oliver, 1 1/2 dl, finhackad Vitlök, 2-3 klyftor, finhackad Majonnäs, 1 1/2 dl Cornichonlag, 1/2 dl Citronsaft, en skvätt (saften från ca 1/4-1/2 citron) Vitvinsvinäger, 1 msk

Dijonsenap, 2/3 tsk Svartpeppar Kelp (valfritt)


GÖR SÅ HÄR

Finhacka det som ska hackas, men jag brukar faktiskt köra ner allt det i en matberedare och pulsa tills det är finhackat.


Mosa kikärtorna till önskad konsistens. Jag mosar dem grovt med en potatisstöt så den blir chunky- det ska inte bli en hummus. Blanda med resten av ingredienserna till tonfusken och ställ in i kylen.

540 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png