HUMMUS BOWL MED KENYANSKA MASALA FRIES

Hummus bowl med kryddad potatis är en av mina go-to-rätter. Det går att variera med olika kryddningar på potatisen (HÄR finns t ex recept på hummus med libanesisk potatis batata harra) och för ett tag sedan upptäckte jag kenyanska masala fries! Det är sötstark, kryddig potatis med garam masala, vitlök och koriander och funkar perfekt med en krämig hummus. Till det serveras den fräscha, kenyanska tomatsalladen kachumbari.


KENYANSKA MASALA FRIES & HUMMUS

Portioner: 4

Salta allt efter smak

KENYANSKA MASALA FRIES

Fryst pommes, 600 g Olivolja Rödlök, 1/2 st, finhackad Vitlök, 3 st, finhackad Spiskummin, 2 tsk Garam masala, 1 1/2 tsk Paprikapulver, 1 1/2 tsk Ingefärspulver, 1/2 tsk (eller en bit färsk, riven) Svartpeppar, 1/2 tsk Gurkmeja, 1/2 tsk Chilisås, 2 msk (t ex Sambal oelek / Harissa / Sriracha) Ketchup, 1/2 dl Tomatpuré, 1/2 dl Vatten, 1 1/2 dl Lime, saften från 1/2 Grön chili, 1 st, skivad Koriander, 1 bunt, hackad (alternativt persilja)

HUMMUS

Kör halva mängden av hummusen här

KACHUMBARI

Avokado, 1 st, tärnad Tomat, 2 st, tärnad Rödlök, 1/4 st, hackad Koriander, en bunt, hackad (alternativt mynta) Lime, saften från 1/2-1 Grön chili, 1/2 st, hackad