top of page
4.png
  • Instagram

HUMMUS BOWL MED KENYANSKA MASALA FRIES

Hummus bowl med kryddad potatis är en av mina go-to-rätter. Det går att variera med olika kryddningar på potatisen (HÄR finns t ex recept på hummus med libanesisk potatis batata harra) och för ett tag sedan upptäckte jag kenyanska masala fries! Det är sötstark, kryddig potatis med garam masala, vitlök och koriander och funkar perfekt med en krämig hummus. Till det serveras den fräscha, kenyanska tomatsalladen kachumbari.


KENYANSKA MASALA FRIES & HUMMUS

Portioner: 4

Salta allt efter smak

KENYANSKA MASALA FRIES

Fryst pommes, 600 g Olivolja Rödlök, 1/2 st, finhackad Vitlök, 3 st, finhackad Spiskummin, 2 tsk Garam masala, 1 1/2 tsk Paprikapulver, 1 1/2 tsk Ingefärspulver, 1/2 tsk (eller en bit färsk, riven) Svartpeppar, 1/2 tsk Gurkmeja, 1/2 tsk Chilisås, 2 msk (t ex Sambal oelek / Harissa / Sriracha) Ketchup, 1/2 dl Tomatpuré, 1/2 dl Vatten, 1 1/2 dl Lime, saften från 1/2 Grön chili, 1 st, skivad Koriander, 1 bunt, hackad (alternativt persilja)

HUMMUS

KACHUMBARI

Avokado, 1 st, tärnad Tomat, 2 st, tärnad Rödlök, 1/4 st, hackad Koriander, en bunt, hackad (alternativt mynta) Lime, saften från 1/2-1 Grön chili, 1/2 st, hackad

GÖR SÅ HÄR

Tillaga pommesen i ugn enligt förpackningens anvisning. Mixa alla ingredienser till hummusen i en matberedare. Blanda alla ingredienser till kachumbari i en skål. I en stekpanna, fräs lök och vitlök i rikligt med olivolja tills mjuka. Vänd ner kryddorna och tillaga under omrörning i några sekunder tills aromatisk. Rör ner ketchup, tomatpuré, chilisås och fräs i oljan under omrörning i någon minut. Häll på vattnet och låt puttra på medelvärme i 10 min tills röran är mörkröd och ganska tjock. Blanda ner koriander, lime och därefter pommesen. Rör om tills såsen är jämnt fördelad och garnera med grön chili och mer koriander. Bre ut hummusen i serveringstallriken och toppa med kenyansk masala fries och kachumbari.


1 312 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page