top of page
4.png
  • Instagram

HUMMUS & BATATA HARRA

Älskar du koriander? Vitlök? Citron, chili, olivolja? Då är batata harra himlen, som betyder stark potatis på arabiska. Den ska egentligen friteras men till vardags så tillagar jag den i ugn för enkelhetens skull. Tillsammans med hummus är det en av våra go-to-rätter här hemma.


BATATA HARRA

Portioner: 8

Salta allt efter smak


Potatis, 12 st medelstora, skalade och tärnade (ca 2 cm) Olivolja Vitlök, 3-4 st, finhackad Spiskummin, 1 msk Chilipulver, 1 msk Fryst koriander, 80 g Citronsaft, ca 1 msk


HUMMUS

Kikärtor, 4 pkt, silade och sköljda Tahini, 2 dl Olivolja, 1/2 dl Citron, 2 st, saften Spiskummin, 3 tsk Vatten, 2 dl Vitlök, 3 klyftor, pressade

SERVERING

Libabröd Picklat, t ex oliver, cornichong eller libanesisk saltgurka


GÖR SÅ HÄR

Blanda den tärnade potatisen med salt och olivolja i en skål. Sprid ut på en plåt och ugnsbaka på 225 C tills mjuk och gyllene, ca 15 min. Fräs vitlök i olivolja på medelvärme. Vänd ner potatisen, chili, spiskummin och koriander. Pressa över citron. Mixa alla ingredienser till hummusen utom kikärtorna till en slät tahinisås. Vänd ner kikärtorna och mixa tills helt slät. Tips! Potatisen kan även kryddas med andra favoriter som berbere eller madras curry för variation.


bottom of page