AREPAS (VENEZOLANSKT, GLUTENFRITT MAJSBRÖD)

Det traditionella majsbrödet arepas får det att dofta av popcorn i köket när de steks och kan fyllas med alltifrån enkla fyllningar som ost, smör och avokado till den matiga reina pepiada. Arepas är väldigt mättande så jag serverar oftast en fräsch smoothie eller färska frukter som mango, passion eller ananas till.


Det är väldigt enkelt att göras arepas men kan vara lite omständigare att förklara. Jag har därför gjort steg-för-steg-bilder längre ner. Det går fort att göra när du väl att få till tekniken, sedan får du goda majsbröd som kan fyllas som pitabröd. Dessutom glutenfria och utan att jäsa!

AREPAS

Arepas är ett traditionellt, platt majsbröd i Venezuela och Colombia med lång historia från den inhemska befolkningens mattraditioner. Idag är den symbolisk för matkulturen i länderna och äts som frukost, tillbehör till mat och som streetfood- där du kan hitta areperas (hak som säljer arepas) på varje hörn i stan. Arepas kan stekas, friteras eller grillas för att sedan fyllas som pitabröd. De mest typiska fyllningarna är dominó (svarta bönor med ost), carne mechada (som pulled pork) och reina pepiada.