top of page
4.png
  • Instagram

SELINAS CHOKLADFROSTING (VEGANSK)

Den här frostingen är mäktigt chokladig och har en hint av kaffe. Jag gillar inte för söt smak utan gillar när det är mer chokladigt, så den här frostingen faller mig precis i smaken! I början hade jag tagit fram det här för att använda som frosting på min mäktiga brownie. Med jag tyckte att den brownien var alldeles lagom saftig så den inte behövde någon frosting. Men använd frostingen till valfri tårta, ät som den är eller servera med frukter! Den är fantastiskt krämig, fet och god.


Den är så där härligt fet för att jag använder kokosgrädde (inte kokosmjölk), men själv tycker jag inte att den smakar kokos! Tycker kakaon täcker den smaken och grädden gör istället frostingen bara krämig och god.

CHOKLADFROSTING / GANACHE

Räcker till en tårta på ca 6-8 bitar


Kokosgrädde, 250 ml (kallas även coconut cream, inte kokosmjölk!), kyld (helst över natten)

Kakao, 2 dl

Ljust muscovadosocker, 1 1/2 dl

Nybryggt starkt kaffe, 2-4 msk beroende på hur mycket kaffesmak du vill ha (jag låter 1 msk kaffe dra i 1 dl vatten i 3-4 min)

Salt, ⅓-½ tsk


GÖR SÅ HÄR

Med en elvisp, vispa kokosgrädden i ca 2 min så det fluffas upp. Vänd ner sockret och vispa tills det lösts upp. Vispa nu ner lite kakao i taget. Mot slutet kommer det bli ganska torrt. Tillsätt kaffe och salt och vispa i någon minut tills frostingen är genomvispad och krämig!


Perfekt att toppa på brownie, tårta eller pannkakor! Eller varför inte bara äta den som den är med jordgubbar?


1 517 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page