top of page
4.png
  • Instagram

HET PUMPASOPPA MED NUDLAR & GREMOLATA

En härlig, stark nudelsoppa med pumpa, röd curry och gremolata på pumpakärnor. Starkt, sött och krämigt!



HET PUMPASOPPA med nudlar och koriander/pumpafrö-gremolara

Portioner: 4

Salta efter smak


PUMPASOPPA

Olivolja

Butternut pumpa, 1 st

Vitlök, 4 klyftor, riven

Ingefära, 1 msk, riven

Röd currypasta, 3-4 msk (beroende på hur starkt du gillar)

Kokosgrädde, 2 burkar

Vatten, 3-4 dl

Sirap eller annan sötning efter smak


GREMOLATA

Rostade, saltade pumpakärnor, handfull

Fryst koriander, handfull

Lite riven ingefära

Olivolja

Limeskal

Limesaft

Eventuellt grön chili


SERVERA MED

Risnudlar, 4 portioner

Schnitzel

Broccoli


GÖR SÅ HÄR


Värm ugnen till 200 C. Skala och tärna pumpan. Försiktiggggg!!! Skalet kan vara halt, skala bort från dig. Och använd en vass kniv för pumpan kan vara svår att skära. Den går också att ugnsrosta halverad, tar däremot längre tid, ca 40 min beroende på storlek.


Blanda med olivolja och salt, sprid ut på en plåt och rosta i ugn tills mjuk. Hur lång tid det tar beror på hur små bitarna är.


Under tiden: Stek schnitzel. Koka nudlar. Blanchera broccoli.


Gremolata: Finhacka pumpakärnorna och mortla med koriandern och lite olivolja. Blanda sedan i en skål med ingefära och limeskal. Häll på olivolja och limesaft tills den blir lagom rinnig. Salta.


I en kastrull, fräs vitlök och ingefära i olivolja. Klicka i röd curry och fräs tills oljan blir röd. Häll på kokosgrädden och koka i 10 min utan lock så den får reducera. Pumpan borde vara klar, vänd ner ca 1/3 med 3 dl vatten och koka i några minuter. Mixa (valfritt) med en stavmixer tills slät.


Smaka av med salt och tillsätt eventuellt lite mer vatten om den är för tjock. Smaka av med lite sirap eller socker. Och salt så klart. Salta allt efter smak.


Servera soppan med nudlar, schnitzel, broccoli, gremolata och resten av den ugnsrostade pumpan.


Klart!


45 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page