I Libanon äts en rätt som heter hummus bil lahme; hummus som toppas med kryddad lammfärs och pinjenötter. Här har jag gjort en vegansk version som är en perfekt snabbmiddag!
HUMMUS BIL LAHME
Portioner: 6
Salta efter smak
HUMMUS
Receptet på hummus hittar du här
FÄRS
Receptet på den kryddade färsen finns här
GARNERING
Pinjenötter
Olivolja
Spiskummin
Kanel
SERVERING
Bröd: Libabröd, pitabröd, surdegsbröd
Nåt inlagt: oliver, cornichon, chili
Nån grönsak: tomat, rädisa eller min fräscha tabbouleh
Eventuellt persilja till garnering
GÖR SÅ HÄR
Gör hummusen och stek färsen enligt ovan länkade recept.
Fritera pinjenötterna i olivolja på medelhög värme tills gyllene. Krydda med spiskummin, kanel och salt.
Bre ut hummusen på en tallrik och toppa den med färsen och pinjenötterna tillsammans med olivoljan de friterats i.
Servera med libabröd och något friskt som tabbouleh eller inlagda grönsaker.
Comments