VEGANSK HUMMUS BIL LAHME (HUMMUS MED KRYDDIG FÄRS)

I Libanon äts en rätt som heter hummus bil lahme där hummus toppas med kryddad lammfärs och pinjenötter. En krämig hummus med smakrik färs som steks med kryddor nötter och lök. Servera den gärna med oliver och någon syrlig sallad som exempelvis tabbouleh.


Så ibland kan man slå ihop recept och vips så får man en ny rätt! Jag använder därför den kryddiga färsen som jag har som fyllning till min Kibbeh och toppar den på hummusen som jag gjorde till en annan rätt som vi älskar här hemma; hummus med batata harra. Det är libanesisk stark potatis som får steka med vitlök, koriander, chili och citron.

HUMMUS BIL LAHME

Portioner: 6

Salta efter smak


HUMMUS

Receptet på hummus hittar du här


FÄRS

Receptet på färs hittar du här

Persilja till garnering


SERVERING

Libabröd

Inlagda grönsaker som oliver, cornichon

En syrlig sallad, exempelvis tabbouleh


GÖR SÅ HÄR

Mixa hummusen och stek färsen enligt ovan länkade recept. Bre ut hummusen på en tallrik och toppa den med den varma färsen och persilja. Servera med libabröd och något friskt som tabbouleh eller inlagda grönsaker.


868 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png