top of page
4.png
  • Instagram

VEGANSK HUMMUS BIL LAHME (HUMMUS MED KRYDDIG FÄRS)

I Libanon äts en rätt som heter hummus bil lahme; hummus som toppas med kryddad lammfärs och pinjenötter. Här har jag gjort en vegansk version som är en perfekt snabbmiddag!



HUMMUS BIL LAHME

Portioner: 6

Salta efter smak


HUMMUS

Receptet på hummus hittar du här


FÄRS


GARNERING

Pinjenötter

Olivolja

Spiskummin

Kanel


SERVERING

Bröd: Libabröd, pitabröd, surdegsbröd

Nåt inlagt: oliver, cornichon, chili

Nån grönsak: tomat, rädisa eller min fräscha tabbouleh

Eventuellt persilja till garnering


GÖR SÅ HÄR

Gör hummusen och stek färsen enligt ovan länkade recept.


Fritera pinjenötterna i olivolja på medelhög värme tills gyllene. Krydda med spiskummin, kanel och salt.


Bre ut hummusen på en tallrik och toppa den med färsen och pinjenötterna tillsammans med olivoljan de friterats i.


Servera med libabröd och något friskt som tabbouleh eller inlagda grönsaker.



1 231 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page