SVENSK NACHOTALLRIK: SKAGEN & FRITERAT TUNNBRÖD (VEGANSK)

En fräsch och somrig "nachotallrik" som passar perfekt på midsommarbordet eller fredagsmyset!


SVENSK NACHOTALLRIK MED SKAGENRÖRA (VEGANSK)

Portioner: 4-6 (två tallrikar)

Salta allt efter smak

VEGANSK SKAGENRÖRA

Halva mängden skagenröra från receptet på bakad potatis med rökig skagenröra, dvs: Alspånsrökt tofu, 1/2 pkt (115 g), smulad (alternativt neutral tofu som också blir supergott) Tångkaviar, 1 msk Dill, 1 dl, finhackad Rödlök, 1/2 st, finhackad Citron, saft och rivet skal från 1/2 st Pepparrot, 1 msk (löst packad), finriven Grönt, syrligt äpple, 1/4 st, riven (t ex Granny Smith) Majonnäs, 2 msk (t ex Garants veganska) Fraiche, 1 dl (t ex Planti Cooking Fraiche) Dijonsenap Svartpeppar

TILLBEHÖR

Tunnbröd, 4 st Färskpotatis, 450 g Fraiche (t ex Planti Cooking Fraiche) Rödlök, 1/2 st, finhackad Röd tångkaviar Svart tångkaviar

Gurka, tunt skivad Dill Citron

GÖR SÅ HÄR

Blanda alla ingredienser till skagenröran och ställ in i kylen medan du preppar resten. Borsta och tvätta färskpotatisen ordentligt och koka tills mjuk. Skiva tunt. Klipp tunnbröden till trianglar som nachochips. Fritera dem i matolja tills gyllene på båda sidor. Lägg över på en tallrik med kökspapper och salta. Lägg ut tunnbrödschipsen på tallrikarna och sprid ut potatisskivorna ovanpå. Klicka på skagenröra, fraiche, tångkaviar och rödlök och dekorera med dill, gurka och citron.



#skagen #skagenröra #vegansk #nachotallrik #midsommar #vegan

1376 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png