MELLANÖSTERNS NUTELLA (DEBS BIL TAHINI)

Efter en maffig libanesisk brunch med varma, ostiga zaatarmackor eller foul medammes så vill man avsluta med sött men inte allt för tungt. Det är där Mellanösterns nutella kommer till vår undsättning. Det är världens enklaste dessert med en lite chokladig och nötig smak. Den är så enkel att det inte ens finns något recept. Det är bara att hälla upp 2 ingredienser på en tallrik.

Debs bil tahini (tahini med sirap) får man ofta på köpet när man beställer hem foul medammes till frukost i Beirut. Det är helt enkelt tahini med dadelsirap eller carobsirap som äts med libabröd. Carobsirap är sirap som görs på johannesbröd. Det är en slags frukt som växer på träd och säljs i Sverige ofta i pulverform. I Mellanöstern gör man sirap på frukten som har en chokladig smak och kan användas som ersättning till kakao.


I Sverige är det däremot mycket enklare att få tag på dadelsirap som brukar säljas i den orientaliska hyllan. Jag gör därför debs bil tahini med dadelsirap.


MELLANÖSTERNS NUTELLA (DEBS BIL TAHINI)

Tahini

Dadelsirap

Libabröd


GÖR SÅ HÄR

1. Häll upp tahini på en tallrik.

2. Ringla över dadelsirap.

3. Ät med libabröd

82 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png