FYLLD FÄRSLIMPA MED UNGERSK MAJSSALLAD & PERSILJEPOTATIS

Min ungerska mormors klassiska husmansrätt är bland annat köttfärslimpa fylld med hela kokta ägg som serveras med persiljepotatis och majssallad. Ungersk majssallad är krämig, enkel att göra och supergod till annat också, särskilt grillat! Jag har veganiserat färslimpan genom att köra på vegansk färs och en ostig fyllning med mycket paprika- i sann ungersk anda.

FYLLD FÄRSLIMPA MED UNGERSK MAJSSALLAD & PERSILJEPOTATIS

Portioner: 6-8

Salta allt efter smak


FÄRSLIMPA MED OSTIG FYLLNING

Formbar färs, 850 g, tinad (t ex Anamma)

Lök, 5 st, hackad

Paprikapulver, 2 msk

Rökt paprika, 1 msk (söt)

Svartpeppar, 2 tsk

Vitlökspulver, 1 tsk

Ajvar, 1 dl

Ost, 200 g, finriven (t ex