top of page
4.png
  • Instagram

FLUFFIGA KANELBULLEPANNKAKOR (VEGANSKA)

Jag brukar aldrig lockas av pinterest- eller instagram-mat. Såna där virala maträtter som ser sjukt snygga ut på bild men oftast är ganska bökiga att göra. Just nu är cereal pancakes en trend där man steker miniminimini-pannkakor och äter med mjölk som cereal. Men bara tanken av att stå och vända 50 st minipannkakor gör mig stressad.


Men en trend har jag fallit för: kanelbullepannkakor! För mig som inte har så mycket av en sweet tooth men blir knäsvag för kanelbullar och pannkakor är ju det här perfekt! Jag får två i ett och slipper vänta på att kanelbullarna ska jäsa (inte för att jag någonsin orkar baka). Och de blev riktigt, riktigt goda. Fluffiga pannkakor med kanel-socker fyllning som karamelliseras när det steks i smöret. Testa till en lyxigare söndagsbrunch!


Jag kör samma smet som till de här amerikanska blåbärspannkakorna.

FLUFFIGA KANELBULLEPANNKAKOR

Portioner: 12-15 pannkakor


PANNKAKSSMET

Vetemjöl, 4 dl

Mannagryn, 1 dl

Socker, 2 msk

Bakpulver, 1 1/2 msk

Vaniljpulver, 2/3 tsk

Salt, 1/2 tsk

Kardemumma, 1/3 tsk

Vatten, 4 dl

Smör till stekning (t ex Floras mjölkfria)


KANELSMÖR

Smör, 1 dl (t ex Floras mjölkfria)

Brunsocker, 1 1/2 dl

Kanel, 2 msk

Spritspåse (t ex en tjockare påse som zip-påse)


SERVERING

Lönnsirap / Brunsocker

Pekannötter


GÖR SÅ HÄR

Blanda alla torra ingredienser i en skål och vispa ner vattnet till en tjock smet (jag brukar faktiskt använda en sked för smeten blir lite för tjock för vispen). Blanda ingredienserna till kanelsmöret och lägg i den i ena hörnet av en spritspåse. Klipp av en liten, liten bit av hörnet.


Smält smör i en stekpannan på medelhög värme och klicka i ca 2 msk smet per pannkaka. Spritsa kanelsmöret i snäckmönster på pannkakans råa sida. Så snart det börjar komma bubblor på ovansidan i smeten, vänd pannkakorna och stek tills sockret karamelliserats fint. Torka av stekpannan med kökspapper och klicka i mer smör till nästa omgång.


Servera valfria tillbehör som lönnsirap och pekannötter.


3 097 visningar

Comments


bottom of page