top of page
Sök


LIBANESISK KIBBEH (VEGANSK)
I hjärtat av det libanesiska köket hittar vi kibbeh (kebbeh, kubbah). Den klassiska varianten är dessa friterade kibbeh där ett skal av...
Â


LIBANESISKA VARMA MACKOR MED ZAATAR
Zaatar är en örtig kryddblandning i Libanon med lång historia och äts till vardags, oftast till frukost och streetfood. Den syrliga och...
Â


LIBANESISK LINSSOPPA (SHORBET ADAS) MED HUMMUSMACKOR
Den här superenkla och snabba libanesiska linssoppan, shorbet adas, görs i flera versioner runtom i Mellanöstern. Det de har gemensamt är...
Â


EJJEH (LIBANESISK ZUCCHINIOMELETT)
Ejjeh är libanesiska, örtiga zucchiniomeletter med mynta och persilja som friteras i olivolja. De görs ofta efter att man lagat en stor...
Â


FOUL MEDAMMES / BALILA (LIBANESISK FRUKOST)
Jag skulle åkt på min årliga resa till Libanon nu under maj 2020 och träffat min familj där. Ja, det blev ju inte av, tyvärr. Istället...
Â


LIBANESISKA BURGARE
Libanesisk burgare, då kanske du tänker på exotiska och spännande smaker som kababkryddade burgare med tabbouleh eller örtiga...
Â
bottom of page



