top of page
4.png
  • Instagram

RANCH PASTASALLAD MED BBQ STRIPS

När jag börjar äta en perfekt krämig, krispig, söt, örtig pastasallad så kan jag inte sluta. Jag skulle kunna äta allt i form av pastasallad. I helgen blev jag sugen på en klassisk amerikansk pastasallad med ranchdressing, så jag svängde ihop en lite buffé med en alldeles för stor pastasallad (alltså en gigantisk skål med 10 portioner till bara mig och min man), pulled BBQ strips och majskolvar. Jag tror inte vi kommer gå hungriga i helgen.


Egentligen behövs ju inget exakt recept för pastasallad. Kör på grönsaker du gillar, eventuellt tärnad ost, mixa ihop dressingen efter smak. Jag har skrivit ihop ett exakt recept nedan men helt ärligt så använder jag den bara som utgångspunkt och höftar när jag slänger ihop salladen en för en mysig sommarkväll.

RANCH PASTASALLAD & BBQ STRIPS

Portioner: 8-10

Salta allt efter smak


RANCHDRESSING

Creme fraiche, 3 dl (t ex Planti Cooking Fraiche) Majonnäs, 1 dl (t ex Hellmann’s veganska) Lag från cornichon, 2 msk Dijonsenap, 1 1/2 msk Saften från 1/2 lime Äppelcidervinäger, 2-1/2 tsk Gräslök fryst, 2 dl (dvs ett helt pkt på ca 40 g) Dill fryst, 1 1/2 dl Persilja fryst, 1 dl Rödlök, 1 liten, finhackad Vitlök, 3 st, pressade Svartpeppar, 1 1/2 msk

PASTASALLAD

Makaroner, 1 L (okokt) Romansallad, 1/2 huvud, strimlad (alternativt andra gröna blad som grönkål) Körsbärstomater, 350 g, delade Majs, 1 stor burk Morot, 3 st, riven Gurka, 1/2 st, tärnad Röd paprika, 1 stor, tärnad Selleri, 3-4 stjälkar, hackad Cornichon, 2 dl, hackad

PULLED BBQ STRIPS

Pulled oumph, 560 g (eller en annan valfri vegansk ‘pulled produkt’, alternativt skivad portobello blir också supergott!) Gull lök, 2-3 st skivad Jalapeño, 1/2 dl, hackad Anchochilipulver, 1 tsk Rökt paprika, 1 tsk BBQ-sås, 2 dl (kör på din favorit, min är helt klart Sweet Baby Ray’s) Lag från jalapeño, 1/2 dl Chipotlesås, 2 tsk (finns i tacoshyllan)

SERVERING

Eventuellt majskolvar med salt och varför inte lite lime eller smör

GÖR SÅ HÄR

BBQ-strips. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och vänd ner lök, oumph och olja. Stek dem tills löken mjuknat och oumphen fått färg. Jag gillar att ‘mosa’ oumphen lite med sleven så bitarna blir mindre. Tillsätt jalapeño, anchochili och rökt paprika och fräs i någon minut till. Vänd ner BBQ-sås, jalapeñolag och chipotle. Tillaga i ca 10 min. Rör om då och då.


Pasta. Koka pastan, sila och låt svalna.


Dressing. Blanda alla ingredienser till dressingen i skålen du ska blanda pastasalladen i. Preppa grönsakerna och vänd ner dem i dressingen. Rör om väl och blanda sedan ner makaronerna.


Servera pastasalladen med BBQ-strips och majskolvar. Om du ska äta pastasalladen dagen efter så kan du fräscha upp den med någon klick majonnäs, fraiche eller lag från cornichon så blir den fint krämig igen.


1 663 visningar
bottom of page