AMERIKANSK BBQ MED RANCH PASTASALLAD, PULLED BBQ STRIPS & MAJSKOLVAR

När jag börjar äta en perfekt krämig, krispig, söt, örtig pastasallad så kan jag inte sluta. Jag skulle kunna äta allt i form av pastasallad. Tacopastasallad, cheeseburger-pastasallad, k*yckling-curry-pastasallad. Men i helgen blev jag sugen på en klassisk amerikansk pastasallad med ranchdressing så svängde ihop en lite buffé med en alldeles för stor pastasallad (alltså en gigantisk skål med 10 portioner till bara mig och min man), pulled BBQ strips och majskolvar. Jag tror inte vi kommer gå hungriga i helgen.

RANCH PASTASALLAD & BBQ STRIPS

Portioner: 8-10

Salta allt efter smak


RANCHDRESSING

Creme fraiche, 3 dl (t ex Planti Cooking Fraiche) Majonnäs, 1 dl (t ex Hellmann’s veganska) Lag från cornichon, 2 msk Dijonsenap, 1 1/2 msk Saften från 1/2 lime Äppelcidervinäger, 2-1/2 tsk Gräslök fryst, 2 dl (dvs ett helt pkt på ca 40 g) Dill fryst, 1 1/2 dl Persilja fryst, 1 dl Rödlök, 1 liten, finhackad Vitlök, 3 st, pressade Svartpeppar, 1 1/2 msk

PASTASALLAD

Makaroner, 1 L (okokt) Romansallad, 1/2 huvud, strimlad (alternativt andra gröna blad som grönkål) Körsbärstomater, 350 g, delade Majs, 1 stor burk Morot, 3 st, riven Gurka, 1/2 st, tärnad Röd paprika, 1 stor, tärnad Selleri, 3-4 stjälkar, hackad Cornichon, 2 dl, hackad

PULLED BBQ STRIPS

Pulled oumph, 560 g (eller en annan valfri vegansk ‘pulled produkt’, alternativt svamp av valfri sort blir också supergott!) Gull lök, 3 st skivad Jalapeño, 1/2 dl, hackad Anchochilipulver, 1 tsk Rökt paprika, 1 tsk BBQ-sås, 2 dl (kör på din favorit, min är helt klart Sweet Baby Ray’s) Lag från jalapeño, 1/2 dl Chipotlesås, 2 tsk (valfritt, finns i tacoshyllan)

SERVERING

Majskolvar med salt och eventuellt lime eller smör

GÖR SÅ HÄR

Koka makaronerna enligt förpackningsanvisningen. Låt makaronerna svalna lite innan du blandar den med dressingen. Rör om den då och då så att den svalnar jämnt. Ställ den fönstret så tar det bara 5-10 min. Skölj dem inte under kallt vatten, då sköljs stärkelsen bort och dressingen fäster inte på pastan lika fint. Blanda alla ingredienser till dressingen i skålen du ska blanda pastasalladen i. Preppa grönsakerna och vänd ner dem i dressingen. Rör om väl och blanda sedan ner makaronerna. Pastasalladen kan gärna stå och marinera någon timme innan servering. Bryn lök i en stekpanna tills de fått fint med färg och börjat mjukna. Vänd i oumphen och stek tillsammans i några minuter tills löken mjuknat helt och bitarna fått lite färg. Jag gillar att ‘mosa’ oumphen lite med sleven så bitarna blir mindre. Tillsätt jalapeño, anchochili och rökt paprika och fräs i någon minut till. Vänd ner BBQ-sås, jalapeñolag och chipotle. Tillaga i ca 10 min. Rör om då och då. Servera pastasalladen med pulled BBQ och majskolvar. Om du ska äta pastasalladen dagen efter så kan du fräscha upp den med någon klick majonnäs, fraiche eller lag från cornichon så blir den fint krämig igen.

#amerikansk #bbq #bbqbuffe #grill #pastasallad #makaroner #vegan

563 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png