Pad krapow-ishhhhhhh. Gott gott och snabbt. Serveras heeeelt oautentiskt med crispy chili oil-gurksallad.
Jag höll färsen barnvänlig utan chili men kompenserade med en stark gurksallad till oss vuxna. Går så klart att steka chili också när du slänger ner vitlöken.
PAD KRAPOW-inspirerat
4 portioner
Vegetarisk färs, 500 g
Frysta sojabönor (eller färska gröna bönor hackad i mindre bitar), 250 g
Vitlök, 6 klyftor, hackade (brukar köpa fryst, färdighackad vitlök så går går det här supersnabbt)
Ljus sojasås
Mörk sojasås
Vegetarisk ostronsås (Healthy Boy)
Basilika, 2 krukor
GURKSALLAD
Gurka
Crispy chili oil
Vitlök
Sesamolja
Salt
SERVERA MED
Jasminris
GÖR SÅ HÄR
Stek färsen på riktigt hög värme under omrörning tills riktigt brynt med krispiga bitar. Häll på lite mer olja och vänd ner sojabönorna och vitlöken. Rör om lite och smaka sedan av med ostronsås och sojasåser. Stek någon minut och avsluta med att röra ner hela basilikablad under stekning tills de vissnar.
Rör ihop ingredienserna till gurksallad.
Servera med jasminris.
Comments