top of page
4.png
  • Instagram

VEGETARISK PAD KRAPOW

Pad krapow-ishhhhhhh. Gott gott och snabbt. Serveras heeeelt oautentiskt med crispy chili oil-gurksallad.


Jag höll färsen barnvänlig utan chili men kompenserade med en stark gurksallad till oss vuxna. Går så klart att steka chili också när du slänger ner vitlöken.

PAD KRAPOW-inspirerat

4 portioner


Vegetarisk färs, 500 g

Frysta sojabönor (eller färska gröna bönor hackad i mindre bitar), 250 g

Vitlök, 6 klyftor, hackade (brukar köpa fryst, färdighackad vitlök så går går det här supersnabbt)

Ljus sojasås

Mörk sojasås

Vegetarisk ostronsås (Healthy Boy)

Basilika, 2 krukor


GURKSALLAD

Gurka

Crispy chili oil

Vitlök

Sesamolja

Salt


SERVERA MED

Jasminris


GÖR SÅ HÄR

Stek färsen på riktigt hög värme under omrörning tills riktigt brynt med krispiga bitar. Häll på lite mer olja och vänd ner sojabönorna och vitlöken. Rör om lite och smaka sedan av med ostronsås och sojasåser. Stek någon minut och avsluta med att röra ner hela basilikablad under stekning tills de vissnar.


Rör ihop ingredienserna till gurksallad.


Servera med jasminris.


bottom of page