VEGANSK LASAGNE

En klassisk, krämig lasagne! Lasagnen är godast när den fått stå sig i en dag eller två.


VEGANSK LASAGNE

Portioner: 6-8 ( i en stor form om ca 25 x 30 cm)

Salta efter smak


BOLOGNESE

Gör min klassiska bolognese. Till lasagnen behöver du inte koka den så länge som receptet anger, 30-45 min räcker.

Tips! Jag brukar ju köra på lite olika färssåser. Varför inte tacofärs, min örtiga färssås med champinjoner eller berberekryddade färssås?


BECHAMEL

Olivolja, 1 dl

Vetemjöl, 1 dl

Vitlök, 2 st, tunt skivade (valfritt)

Matgrädde, 1 L (t ex Oatly)

Muskot / vitpeppar / svartpeppar (beroende på vad du är sugen på)

Vegansk, neutral ost, 4 dl, riven


ÖVRIGT

Lasagneplattor, ca 400 g

Någon sallad till servering


GÖR SÅ HÄR

Bolognese. Tillaga bolognesen enligt länken ovan.


Bechamel. Hetta upp olivolja på medelhög värme. Vänd ner den skivade vitlöken och mjölet. Tillaga under omrörning i ca 2-3 minuter tills mjölet rostats. Vispa ner matgrädde lite i taget. Krydda efter smak och låt den sedan puttra under omrörning i några minuter tills den tjocknat. Blanda ner den rivna osten mot slutet och rör om tills den smält.


Lasagne. I en stor ugnsform på ca 25 x 30 cm, varva färs, bechamel och lasagneplattor. Jag kör typ 4 lager men det är upp till dig hur tjocka lager du gillar. Avsluta med ett lager färs och ett lager bechamel. Tillaga lasagnen i nedre delen av ugnen på 200 C i ca 40-50 min eller tills plattorna är helt mjuka och ytan fått fin färg.


Lasagnen kan så klart serveras direkt men är godast om den fått stå sig i kylen i en dag eller två.



1138 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png