En klassisk, krämig lasagne! Lasagnen är godast när den fått stå sig i en dag eller två.
VEGANSK LASAGNE
Portioner: 6-8 ( i en stor form om ca 25 x 30 cm)
Salta efter smak
BOLOGNESE
Gör min klassiska bolognese men skippa matgrädden
BECHAMEL
Olivolja, 1 dl
Vetemjöl, 1 dl
Vitlök, 4 st, delade i två
Lagerblad, 1 st
Matgrädde, 1 L (t ex Oatly)
Muskot / vitpeppar / svartpeppar (beroende på vad du är sugen på)
Vegansk, neutral ost, 250 g
ÖVRIGT
Lasagneplattor, ca 300 g
Någon sallad till servering
GÖR SÅ HÄR
Bolognese. Tillaga bolognesen enligt länken ovan.
Bechamel. Hetta upp olivolja på medelhög värme. Vänd ner vitlök, lagerblad och mjöl. Tillaga under omrörning i ca 2-3 minuter tills mjölet rostats. Fiska upp vitlök och lagerblad med en sked. Vispa ner matgrädde lite i taget. Krydda efter smak och låt den sedan puttra under omrörning i några minuter tills den tjocknat. Blanda ner den rivna osten mot slutet.
Lasagne. I en stor ugnsform på ca 25 x 30 cm, varva färs, bechamel och lasagneplattor. Jag kör typ 4 lager men det är upp till dig hur tjocka lager du gillar. Avsluta med ett lager färs och ett lager bechamel. Tillaga lasagnen i nedre delen av ugnen på 200 C i ca 40-50 min eller tills plattorna är helt mjuka och ytan fått fin färg.
Lasagnen kan så klart serveras direkt men är godast om den fått stå sig i kylen i en dag eller två.
Comments