VATTENMELONSALLAD MED PINJENÖTSKRÄM

Käkade en kall, krispig vattenmelonsallad med en smakrik pinjenötskräm istället för fetaost. Älskar den här krämiga, salta och syrliga pinjenötskrämen. Använder den istället för feta i min grekiska sallad.

VATTENMELONSALLAD

Vattenmelon

Mynta

Romanticatomater

Gurka

Gröna oliver

Rödlök

Romansallad


PINJENÖTSKRÄM

För 2 portioner

Pinjenötter, 70 g

Saften från 1 citron

Olivolja, 1 msk

Vitlök, 1 liten klyfta

Tahini, 1 msk

En skvätt kallt vatten


DRESSING

Citron

Olivolja

Svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

Sallad & dressing. Blanda ihop salladen i en skål. Blanda ihop en god och enkel dressing och häll över salladen.


Pinjenötskräm. Mortla pinjenötterna och vitlöken i en plastskål (så allt får plats). Vänd ner citron, tahini och olivolja och mortla. Tillsätt en liten skvätt kallt vatten och rör om så krämen blir lagom tjock och ljusare i färgen.

Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png