top of page
4.png
  • Instagram

TUNNBRÖDSRULLE MED KORV, MOS & VEGANSK RÄKSALLAD

Jag har faktiskt aldrig förstått grejen med kombon korv, mos och räksallad. Nä, kebabrullen var alltid snabbmat nr. 1 för mig. Men här om dagen fick jag ändå det där konstiga suget efter en riktigt klassisk tunnbrödsrulle från kiosken. Så jag var tvungen att göra en vegansk variant helt enkelt med en smakrik, krämig 'sallad' gjord på rökt tofu.


De senaste dagarna har jag gjort en del vegansk skagenröra på rökt tofu och gillade kombon, så körde på samma bas med den här "räksalladen". Har däremot gjort den fetare och kryddigare och serverar den med korv, mos och den obligatoriska rostade löken.


Kör någon välstekt och god vegokorv till. Tycker veganska korvar fortfarande kan utvecklas en del, men Sorundas veganska varianter funkar bra där min favorit är deras 'Veganska Ost & Chili'.


TUNNBRÖDSRULLE MED KORV, MOS OCH RÄKSALLAD (VEGANSK)

Portioner: 10 st rullar

Salta allt efter smak


VEGANSK RÄKSALLAD

Rökt tofu, 230 g, smulad Majonnäs, 1 1/2 dl Fraiche, 1 1/2 dl Gullök, 1 liten, riven Tångrom, 1 hel burk på 85 g Ketchup, 3 msk Dijonsenap, 1 tsk Citronsaft, en skvätt Paprikapulver, 1 tsk Svartpeppar, 1 tsk Cayennepeppar, 1/2 tsk Vitlökspulver, 1/2 tsk Ingefärspulver, 1 krm Kryddpeppar, 1 krm Bockhornsklöver, 1 krm (valfritt, men bockhornsklöver är ju riktigt gott) Vitpeppar, 1 krm

POTATISMOS

Möjlig potatis, 1 1/2 kg Matgrädde, 2 1/2 dl Smör, 2/3 dl (t ex Floras mjölkfria) Vitpeppar

TILLBEHÖR

Korv, 20 st (t ex Sorundas veganska) Tunnbröd, 10 st Romansallad Tomat Rostad lök Ketchup Senap

GÖR SÅ HÄR

Skala och koka potatisen. Blanda alla ingredienser till räksalladen och ställ i kylen. Mosa potatisen och blanda med resten av ingredienserna till moset. Stek korven. Jag gillar att steka på dem ordentligt så de får en riktigt krispig yta. Fyll tunnbrödsrullen med potatismos, romansallad, tomat, korv, ketchup, senap, räksallad och rostad lök.


1 053 visningar

Comentarios


bottom of page