TUNNBRÖDSRULLE MED KORV, MOS & VEGANSK RÄKSALLAD

Jag har faktiskt aldrig förstått grejen med kombon korv, mos och räksallad. Nä, kebabrullen var alltid snabbmat nr. 1 för mig. Men här om dagen fick jag ändå det där konstiga suget efter en riktigt klassisk tunnbrödsrulle från kiosken. Så jag var tvungen att göra en vegansk variant helt enkelt med en smakrik, krämig 'sallad' gjord på rökt tofu.


De senaste dagarna har jag gjort en del vegansk skagenröra på rökt tofu och gillade kombon, så körde på samma bas med den här "räksalladen". Har däremot gjort den fetare och kryddigare och serverar den med korv, mos och den obligatoriska rostade löken.


Kör någon välstekt och god vegokorv till. Tycker veganska korvar fortfarande kan utvecklas en del, men Sorundas veganska varianter funkar bra där min favorit är deras 'Veganska Ost & Chili'.


TUNNBRÖDSRULLE MED KORV, MOS OCH RÄKSALLAD (VEGANSK)

Portioner: 10 st rullar

Salta allt efter smak


VEGANSK RÄKSALLAD

Rökt tofu, 230 g, smulad Majonnäs, 1 1/2 dl Fraiche, 1 1/2 dl Gullök, 1