Jag har faktiskt aldrig förstått grejen med kombon korv, mos och räksallad. Nä, kebabrullen var alltid snabbmat nr. 1 för mig. Men här om dagen fick jag ändå det där konstiga suget efter en riktigt klassisk tunnbrödsrulle från kiosken. Så jag var tvungen att göra en vegansk variant helt enkelt med en smakrik, krämig 'sallad' gjord på rökt tofu.
De senaste dagarna har jag gjort en del vegansk skagenröra på rökt tofu och gillade kombon, så körde på samma bas med den här "räksalladen". Har däremot gjort den fetare och kryddigare och serverar den med korv, mos och den obligatoriska rostade löken.
Kör någon välstekt och god vegokorv till. Tycker veganska korvar fortfarande kan utvecklas en del, men Sorundas veganska varianter funkar bra där min favorit är deras 'Veganska Ost & Chili'.
TUNNBRÖDSRULLE MED KORV, MOS OCH RÄKSALLAD (VEGANSK)
Portioner: 10 st rullar
Salta allt efter smak
VEGANSK RÄKSALLAD
Rökt tofu, 230 g, smulad
Majonnäs, 1 1/2 dl
Fraiche, 1 1/2 dl
Gullök, 1 liten, riven
Tångrom, 1 hel burk på 85 g
Ketchup, 3 msk
Dijonsenap, 1 tsk
Citronsaft, en skvätt
Paprikapulver, 1 tsk
Svartpeppar, 1 tsk
Cayennepeppar, 1/2 tsk
Vitlökspulver, 1/2 tsk
Ingefärspulver, 1 krm
Kryddpeppar, 1 krm
Bockhornsklöver, 1 krm (valfritt, men bockhornsklöver är ju riktigt gott)
Vitpeppar, 1 krm
POTATISMOS
Möjlig potatis, 1 1/2 kg
Matgrädde, 2 1/2 dl
Smör, 2/3 dl (t ex Floras mjölkfria)
Vitpeppar
TILLBEHÖR
Korv, 20 st (t ex Sorundas veganska)
Tunnbröd, 10 st
Romansallad
Tomat
Rostad lök
Ketchup
Senap
GÖR SÅ HÄR
Skala och koka potatisen.
Blanda alla ingredienser till räksalladen och ställ i kylen.
Mosa potatisen och blanda med resten av ingredienserna till moset.
Stek korven. Jag gillar att steka på dem ordentligt så de får en riktigt krispig yta.
Fyll tunnbrödsrullen med potatismos, romansallad, tomat, korv, ketchup, senap, räksallad och rostad lök.
Comments