CHORIPÁN & CHIMICHURRI

Choripán är en en schysst korv med bröd som äts i olika varianter i bland annat södra delarna av Sydamerika som Argentina, Chile och Uruguay. Namnet kommer från en kombination av orden chorizo och pán (bröd), vilket är själva basen. Sedan varierar tillbehören, men ofta är det den örtiga såsen chimichurri som är är en av stjärnorna. Här hittar ni min version. Eftersom jag tycker att vegokorvarna fortfarande är ganska mesiga, även om de kallar sig chorizo, så gör jag en lök- och majsfräs till med lite rökighet och hetta från rökt paprika.

CHORIPÁN

Portioner: 4 choripán (2-4 pers)

Salta allt efter smak


SERVERING

Korv, 8 st (t ex Anammas)

Avokado, 2 st, skivad

Surdegsbaguette, 1 st

Majonnäs (t ex Garants veganska)

Tomat, 1 stor, tärnad


LÖK- & MAJSFRÄS

Gullök, 1 1/2 st, skivad