BUFFALO-RANCHSALLAD

Är det sallad så är det. En sjukt god dressing, massa go'a grönsaker, men bäst av allt: krispig och het, ugnsbakad buffalo blomkål. För blomkål är allt annat än tråkigt.


Buffalosås är egentligen gjord på bland annat smör och hot sauce men jag kör en annan kryddig glaze till som jag tycker passar perfekt och ger både hetta och sötma från BBQ-sås.


Den kryddiga blomkålen kan förslagsvis också serveras med den här BBQ pastasalladen istället för pulled BBQ.


BUFFALO-RANCHSALLAD

Portioner: 4-6

Salta allt efter smak


BUFFALO BLOMKÅL

Blomkål, 1 stor (ca 850 g)

Ströbröd

Kikärtsmjöl, 3 dl

Bakpulver, 1 tsk

Paprika, 1 msk

Vitlökspulver, 2 sk

Svartpeppar, 2 tsk

Rökt paprika, 2 tsk

Olja, 1 msk

Vatten, 2 1/2 dl


GLAZE

Olja, 1 dl

BBQ-sås, 1 dl

Cayenne, 1 msk

Vitlökspulver, 1 msk

Paprika, 1 msk

Rökt paprika, 1 msk

Svartpeppar, 1 tsk


SALLAD

Romansallad, 1 huvud, strimlad

Grönkål, 1 huvud, strimlad

Tomat, 400 g, delad

Avokado, 2 st, skivad

Gurka, 1 st, skivad

Morot, 2 st, riven

Majs, 1 stor burk, sköljd

Rödlök, 1 st, skivad

Selleri, 1 hel, skivad

Röd paprika, 1 st, skivad

Jalapeños


KIKÄRTOR

Kikärtor, 2 pkt

Paprikapulver

Rökt paprika

Vitlökspulver

Svartpeppar


JALAPEÑO-RANCHDRESSING

Fraiche, 2 dl (t ex Planti Cooking Fraiche)

Majonnäs, 2 msk (t ex Garants veganska)

Fryst gräslök, 1/2 dl

Fryst persilja, 1/2 dl

Fryst dill, 1/2 dl

Lime, en skvätt

Jalapeñolag, 1 msk (kan bytas ut på cayennepeppar eller mer limesaft)

Dijonsenap, 1 tsk

Vitlökspulver, 1 tsk

Svartpeppar, 1 tsk

Paprikapulver, 1/2 tsk


GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 225 C. Preppa en ugnsplåt med bakplåtspapper. Dela blomkålen till munsbitar. Häll upp ströbröd i en liten skål.


Blanda resten av ingredienserna till en smet i en annan skål. Doppa blomkålsbitarna i smeten och rulla sedan i ströbrödet. Lägg över dem på plåten. Tillaga i ugn i ca 25 min. Vänd på dem efter ca 15 min.


Under tiden, blanda alla ingredienser till salladen och mixa sedan ihop ranchdressingen.


Stek kikärtorna i olja i ca 5-10 min. Krydda efter smak. Ställ kikärtorna åt sidan. Hetta upp oljan till glazen i stekpannan. Ställ sedan pannan åt sidan och låt svalna medan du blandar ihop resten av ingredienserna till glazen i en värmetålig skål. Häll oljan över glazen och rör om.


När blomkålen är klar, vänd ner dem i skålen och rör om så alla bitar täcks med glaze.


Servera salladen med de kryddiga blomkålsbitarna och ringla över ranchdressing.


213 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png