BBQ-RANCHSALLAD

Sallader är så underskattade. Görs det rätt är det mättande, smakrikt och matigt, som den här BBQ-ranchsalladen. En sjukt god dressing, massa go'a grönsaker, men bäst av allt: krispig och het, ugnsbakad BBQ-blomkål.


Den kryddiga blomkålen kan förslagsvis också serveras med den här BBQ pastasalladen istället för pulled BBQ.


BBQ-RANCHSALLAD

Portioner: 4-6

Salta allt efter smak


BBQ-BLOMKÅL

Blomkål, 1 stor (ca 850 g)

Ströbröd

Kikärtsmjöl, 3 dl

Bakpulver, 1 tsk

Paprika, 1 msk

Vitlökspulver, 2 sk

Svartpeppar, 2 tsk

Rökt paprika, 2 tsk

Olja, 1 msk

Vatten, 2 1/2 dl


SALLAD

Romansallad, 1 huvud, strimlad

Grönkål, 1 huvud, strimlad

Tomat, 400 g, delad

Avokado, 2 st, skivad

Gurka, 1 st, skivad

Morot, 2 st, riven

Majs, 1 stor burk, sköljd

Rödlök, 1 st, skivad

Selleri, 1 hel, skivad

Röd paprika, 1 st, skivad

Jalapeños


JALAPEÑO-RANCHDRESSING

Fraiche, 2 dl (t ex Planti Cooking Fraiche)

Majonnäs, 2 msk (t ex Garants veganska)

Fryst gräslök, 1/2 dl

Fryst persilja, 1/2 dl

Fryst dill, 1/2 dl

Lime, en skvätt

Jalapeñolag, 1 msk (kan bytas ut på cayennepeppar eller mer limesaft)

Dijonsenap, 1 tsk

Vitlökspulver, 1 tsk

Svartpeppar, 1 tsk

Paprikapulver, 1/2 tsk


KIKÄRTOR

Kikärtor, 2 pkt

Paprikapulver

Rökt paprika

Vitlökspulver

Svartpeppar


BBQ-GLAZE

Olja, 1 dl

BBQ-sås, 1 dl

Cayenne, 1 msk

Vitlökspulver, 1 msk

Paprika, 1 msk

Rökt paprika, 1 msk

Svartpeppar, 1 tsk


GÖR SÅ HÄR

BBQ-blomkål. Sätt ugnen på 225 C. Preppa en ugnsplåt med bakplåtspapper. Dela blomkålen till munsbitar. Häll upp ströbröd i en liten skål. Blanda resten av ingredienserna till en smet i en annan skål. Doppa blomkålsbitarna i smeten och rulla sedan i ströbrödet. Lägg över dem på plåten. Tillaga i ugn i ca 25 min. Vänd på dem efter ca 15 min.


Sallad och dressing. Under tiden, blanda alla ingredienser till salladen och mixa sedan ihop ranchdressingen.


Kikärtor. Stek kikärtorna i olja i ca 5-10 min. Krydda efter smak. Ställ kikärtorna åt sidan.


BBQ-glaze. Hetta upp oljan till glazen i stekpannan. Ställ sedan pannan åt sidan. Blanda ihop resten av ingredienserna till glazen i en värmetålig skål. Häll den heta oljan över glazen och rör om.


När blomkålen är klar, vänd ner dem i skålen och rör om så alla bitar täcks med glaze. Servera salladen med de kryddiga blomkålsbitarna, kikärtorna och ringla över ranchdressing.


337 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png