top of page
4.png
  • Instagram

BAKAD POTATIS MED RÖKIG SKAGENRÖRA (VEGANSK)

Jag har helt ärligt inte ätit bakad potatis på typ 10 år, sedan ett tidigare trauma från när jag jobbade på Sandy's som 17-åring och inte gjorde annat än stod och mikrade bakpotatis dagarna i ända en hel sommar. Efter det fick jag liksom lite avsmak för allt vad gäller skagen, kycklingcurry och bakpotatis.


Det betyder också att jag aldrig tidigare gjort vegansk skagenröra förrän nu?! Och jag insåg att det ju bara tar 10 min att slänga ihop röran så jag vet inte vad jag har gått och väntat på i alla dessa år...


Röran jag gör är rökig från alspånsrökt tofu (kan vi snälla alspånsröka fler grejer, blir så sjukt gott??) och har en fräsch smak av färskriven pepparrot och äpple. Gör inte som jag och vänta i åratal innan du gör den här röran (så vida du inte också är en fellow traumatiserad Sandy's-anställd). Yalla, vad väntar du på!

BAKAD POTATIS MED RÖKIG SKAGENRÖRA (VEGANSK)

Portioner: 4

Salta allt efter smak

VEGANSK SKAGENRÖRA

Alspånsrökt tofu, 1 pkt (230 g), smulad (alternativt neutral tofu som också blir supergott) Tångkaviar, 3 msk Dill, 1 1/2 dl, finhackad Rödlök, 1 liten, finhackad Citron, saft och rivet skal från 1/2 - 1 st (smaka av) Pepparrot, 2-3 msk (löst packad), finriven Grönt, syrligt äpple, 1/2 st, riven (t ex Granny Smith) Majonnäs, 1/2 dl (t ex Garants veganska) Fraiche, 2 dl (t ex Planti Cooking Fraiche) Dijonsenap, 1/2 tsk Svartpeppar, vitpeppar

SERVERING

Bakad potatis, 4 st Gurka, 1/2 st, tunt skivad Citron, skivad och skuren i bitar för garnering Dillkvistar för garnering

GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till 225 C. Blanda alla ingredienser till skagenröran i en skål och ställ i kylskåpet. Om du har tid kan du också fixa skagenröran dagen innan så den får marinera ordentligt över natten. Preppa garneringen. Snitta ett litet kryss i potatisarna, smörj in dem med lite olja och tillaga dem hela i ugnen tills mjuka, ca 60 min. Skär upp krysset i potatisarna och öppna upp dem. Fyll dem med skagenröra och garnera med dill, citron och gurka.


1 539 visningar

Comentarios


bottom of page