VEGANSKA HUEVOS AHOGADOS

Huevos ahogados (spanska: drunknade ägg) är perfekt till brunch där traditionellt ägg får puttra och pocheras i en god salsa och serveras med bröd.


Den här superenkla rätten kan man säga är den mexikanska varianten på shakshuka. Jag älskar ju chipotle och rökiga smaker så det är dem smakerna det får bli i min variant. Jag kör silkestofu istället för pocherade ägg, det är krämigt och suger åt sig smaken från salsan.


VEGANSK HUEVOS AHOGADOS

Portioner: 4-6

Salta efter smak


Gul lök, 1 st, finhackad

Vitlök, 3-4 klyftor, tunt skivade

Krossade tomater, 2 pkt

Chipotlepasta, 3 msk (eller efter smak beroende på hur mycket hetta du gillar)

Paprikapulver, 2 msk

Spiskummin, 1/2 msk

Timjan, 1/2 msk

Oregano, 1/2 msk

Rökt paprika, 1/2 msk

Anchochilipulver, 1/2 msk (valfritt)

Korianderpulver, 1 tsk

Vatten, 2 dl

Silkestofu, 600 g, (alternativt kan du ha i bönor istället)


GARNERING

Koriander

Lime

Avokado

Vårlök


SERVERING

Vitt bröd eller tortillabröd att doppa med

Tips! Om du orkar, stek gärna tortillabröden på hög värme i några sekunder i en torr panna, då puffar de upp lite grann och får en godare smak


GÖR SÅ HÄR

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills mjuk. Vänd ner krossade tomater, chipotlepasta, kryddor och vatten. Puttra i 10 min. Du kan här mixa såsen slät med en stavmixer om du känner för det. Vänd sedan ner silkestofun. Rör runt med sleven och bryt den i mindre bitar. Puttra i 5 min till. Klart!


Garnera med koriander, lime, avokado och vårlök. Käka med ditt favoritbröd till!

1129 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png