Det här är ett fantastiskt gott och proteinrikt alternativ till ägg, nämligen en omelett gjord på kikärtsmjöl och silkestofu. Den får en frasig yta och blir saftig inuti. Perfekt grundrecept på omelett och äggröra som du kan servera som en libanesisk frukost, engelsk frukost, toppa med kryddor och örter, fylla med grönsaker.
GRUNDRECEPT VEGANSK OMELETT/ÄGGRÖRA
Portioner: 1 omelett
Silkestofu, 1 1/2 dl
Kikärtsmjöl, 1 dl
Vatten, 1 dl
Salt, 2/3 tsk
Bakpulver, 1/2 tsk
Eventuellt lite smör
GÖR SÅ HÄR
Smet. Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät smet. På medelhög värme, hetta upp rikligt med valfri olja (jag gillar olivolja) i en non-stick stekpanna så det täcker botten.
Stek omelett. Häll i hela smeten och tillaga tills ovansidan är torr och inte längre glansig. Vänd över på en tallrik, ringla på mer olja i pannan och vänd sedan försiktigt tillbaka den råa sidan av omelett i pannan igen. Stek tills den fått en fin yta.
Äggröra. Vänd över på en tallrik och servera som en omelett och pensla gärna med smör. För att få en röra så hackar jag bara slarvigt upp den med sleven.
Servera som den är eller toppa med örter och kryddor.
Comentários