top of page
4.png
  • Instagram

TORTELLINI I HET SAFFRANSSÅS

Tortellini i en het, krämig sås med saffran, lime och kanel som blir klar på ett kick!


TORTELLINI I HET SAFFRANSSÅS

Portioner: 2-4


Tortellini, 500 g

Olivolja

Babyplommontomater, 400 g, delade på hälften

Vitlök, 6 klyftor, tunt skivade

Saffran, 1 pkt

Svartpeppar

Limeskal från 1 lime

Kanel, en nypa

Fraiche, 2 dl (t ex plantis naturella)

Vitlök, 2 klyftor, pressad

Limesaft, en skvätt

Sambal oelek, efter smak


GÖR SÅ HÄR

Koka tortellinin.


Hetta upp rikligt (!) med olivolja i en panna. Vänd ner tomat och skivad vitlök och fräs i ca 10 min tills tomaten mjuknat. Rör om under tiden, saften från tomaten kommer blandas med olivoljan så du får en krämig sås.


Smaksätt med saffran, svartpeppar, limeskal och kanel. Blanda ner fraiche och vitlök. Rör om och smaksätt med limesaft och sambal oelek efter smak.


Blanda ner den kokta tortellini och servera.


534 visningar0 kommentarer
bottom of page