Slängde ihop sataynudlar häromdagen som ni var nyfikna på! Så skrev ihop ett recept på hur jag gjorde här, tog inte mer än 20 min så perfekt snabbmat! Har sparat videos i mina highlights på instagram så blir det enklare att följa stegen!
Jag gjorde såsen på det jag hade hemma, så vet inte hur autentisk den är men jäkkigt gott blev det!
SATAYSÅS
Kokosmjölk, 500 ml
Röd currypasta, 50 g (en halv sån liten burk)
Tamarindpasta, 1-2 msk (ger en god syra, har alltid hemma i kylen men byt ut mot en liten skvätt vinäger eller smaka av med limesaft mot slutet)
Socker, 2 msk (har ljust muscovadosocker som ger godare smak)
Kinesisk sojasås, 1-2 msk
Rostade, saltade jordnötter, 150 g, hackade
SERVERING
Nudlar (hade risnudlar men udon skulle vara gott till!)
Gurka
Koriander
Stekt tempeh/tofu/annat
Lime
GÖR SÅ HÄR
Häll upp hälften av kokosmjölken i en kastrull och koka upp. Koka i ca 5-10 min så den reduceras ordentligt och blir tjock, vi vill få fram kokosfettet. Klicka då i currypastan och stek med kokosen i 2 min under omrörning tills du ser lite olja i kanterna. Klicka i tamarindpasta, socker, sojasås och resten av kokosmjölken. Koka upp och puttra några minuter. Vänd ner de hackade jordnötterna och puttra någon minut till, smaka av med socker, sojasås och tamarind så det är lagom syrligt, hett och sött. Klart!
Opmerkingen