SELINAS PANZANELLA

Vad är grejen med att jag aldrig ätit panzanella innan? Sjukt gott ju. Älskar sån här mat: en saftig, smakrik sallad! Ugnrostad potatis! Krämig kikärtsröra till! Kan inte bli fel.


PANZANELLA

Portioner: 2


Goda små tomater, ca 500 g (tex romantica/baby plommon), delade i två

Rödlök, 1/2 st, tunt skivad

Oliver, 1 burk kärnfria

Basilika, 1 bunt, hackad

Vitlök, 1 klyfta, pressad

Vitvinsvinäger

Olivolja

Svartpeppar

Rivet citronskal


Röd paprika, 1 st

En god surdegslimpa, tärnad


SERVERING

Ugnrostad potatis

Selinas krämiga kikärtsröra


GÖR SÅ HÄR

Rosta paprika och bröd. Nagga och ugnsrosta paprikan hela tills sotad och mjuk. Kör det tärnade brödet i ugnen samtidigt tills krispig. När paprikan är klar, låt svalna lite och skiva sedan tunt.


Preppa sallad. Lägg tomat, lök och oliver i en skål. Smaksätt med basilika, vitlök, olivolja, vinäger, citronskal och svartpeppar. Massera allt med händer. Vi vill få ut saft från tomaterna så det blandas till en riktigt god, tomatig och smakrik marknad i salladen.


Blanda ner paprikan och brödet i salladen när de är klara. Servera salladen direkt, gärna med ugnsrostad potatis och kikärtsröra för en mer matig måltid.

15 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png