Ouff älskar sån här mat. Och den här festmåltiden slängs ihop på 30 min ish!
REFRIED BEANS OCH MAJSRIS
Portioner: 4
MAJSRIS
Gul lök, 1 stor, hackad
Matris, 3 dl
Majs, 1 liten burk
Grönsaksbuljongtärningar, 2 st
Vatten, 7 dl
En klick smör
Eventuellt lite vegeta
Stek lök i olja tills mjuk ich vänd ner ris och majs. Stek i några minuter.under omrörning så riset får rostas och börjar dofta gott. Vänd ner vatten och grönsaksbuljong och koka mot slutet, smaka av och tillsätt eventuellt vegeta efter smak. När riset är klar, klicka i smör och rör om.
REFRIED BEANS
Gul lök, 1 stor, hackad
Vitlök, 4 klyftor, skalade
Socker, 1/2 msk (valfritt)
Chipotlesås, 1-3 tsk beroende på hur starkt du gillar (använder santa marias)
Rödvinsvinäger, 2 msk
Kidneybönor/borlotti, 1 pkt
Små vita bönor, 1 pkt
Grönsaksbuljongtärning, 1 st
Lagerblad, 3 st
Rökt paprika
Spiskummin
Oregano
Korianderpulver
Svartpeppar
Lime
Stek löken och de hela kyftorna i olja tills mjuk. Vänd ner sockret och stek tills det smält och fått lite färg, försiktig så det inte bränns! Tillsätt ner chipotlesås och rödvinvinäger. Stek i någon minut under omrörning tills vinägern i princip fräst bort. Vänd ner bönorna tillsammans med aquafaban så bönorna precis täcks. Smaksätt med buljongtärning, lagerblad och resten av kryddorna. Koka upp och låt puttra i 10 min. Plocka ut lagerbladen och de hela vitlöksklyftorna. Mosa bönorna till önskad konsistens och smaka av med salt och kryddor.
SERVERA MED
Guacamole eller salsa: tex tomat, rödlök, lime, koriander, vitlök, paprikapulver, lite rapsolja
Tortillabröd, fyll med bönröran och stek tills gyllene.
Comments