top of page
4.png
  • Instagram

FYLLDA, KRYDDIGA TORTILLAS (FUSK GÖZLEME/BOLANI)

Gözleme och bolani är fyllda, kryddiga tunnbröd från Turkiet respektive Afghanistan. Fantastiskt goda och jag blev så sugen att äta nåt liknande till brunch. Hemma hade jag tortillabröd, potatis och spenat som passade perfekt som grund.


FUSK-GÖZLEME eller nåt

Portioner: 4 fyllda tortillabröd


Potatis, 300 g (ca 2 st)

Fryst bladspenat, 200 g

Gul lök, 1 st, hackad

Röd spetspaprika, 1 st, hackad

Vitlök, 6 klyftor

Tomat, 1 st, hackad

Korianderpulver

Gurkmeja

Svartpeppar

Koriander, handfull, hackad

Citron

Tortillabröd, 4 stora


SERVERA MED

Exempelvis myntayoghurt (fraiche, torkad mynta, vitlök, olivolja) och chutney


GÖR SÅ HÄR

Skala och koka potatisen.


Koka upp spenaten i vatten. Så fort den tinat, häll av i durkslag och tryck ut det mesta av vattnet. Hacka den grovt.


Stek lök och paprika i olivolja tills mjukt. Tillsätt vitlök och stek. Vänd ner tomaten och stek tills de mjuknat.


Krydda med korianderpulver och gurkmeja.

Tillsätt en handfull koriander och rör om. Rör ner spenaten. Krossa potatisen och blanda ner den med. Dra av från plattan. Avsluta med citronsaft.


Fyll tortillabröden, vik ihop och stek i olja tills gyllene.


352 visningar
bottom of page